Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Όσοι γνωρίζουν την τουρκική πραγματικότητα δεν είχαν καμία ψευδαίσθηση ότι η διάσκεψη για το κυπριακό στην Ελβετία θα μπορούσε να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Μόνο οι αιθεροβάμονες πίστευαν πως με τις διεθνείς πιέσεις ίσως επέρχονταν μια λύση που θα στην ουσία θα ισοδυναμούσε με νέα προδοσία στο ζήτημα/ Αλλά και αυτοί για άλλη μια φορά διαψεύδονται καθώς…
«Το ουσιαστικό τέλος των συνομιλιών για το Κυπριακό, την τελευταία ευκαιρία όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς για μια λύση, προανήγγειλα ουσιαστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου αφού έκανε σαφές πως η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί να αποχωρήσει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης από τη μεγαλόνησο.

«Η ελληνική πλευρά αναμένει ότι όλες οι εγγυήσεις θα αρθούν και δεν θα παραμείνει στο νησί Τούρκος στρατιώτης», είπε ο Τούρκος υπουργός και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι ένα όνειρο. Θα πρέπει να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αρακτήρισε τον εν εξελίξει γύρο διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ως τον «τελικό» στη σειρά συνομιλιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για πάντα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους, στη σύνοδο του Κραν Μοντάνα, στην Ελβετία.
«Αυτή η διάσκεψη για την Κύπρο είναι η τελική και θα πρέπει να υπάρχει ένα συμπέρασμα σε αυτό το γύρο στο Κραν Μοντάνα», προσέθεσε, ζητώντας από την ελληνοκυπριακή ηγεσία για να φέρει «αποδεκτές προτάσεις» στο τραπέζι.
Εκτός αυτού, σχετικά με την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί, ο Τσαβούσογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως η Άγκυρα δεν θα μπορούσε να δεχθεί να υπάρχουν «μηδενικά στρατεύματα» στην Κύπρο.»
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου