Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

«Καζάνι που βράζει» η Καταλονία - Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βαρκελώνης (Βίντεο)

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Καταλονία μετά την ανακοίνωση του Μαριάνο Ραχόι για την ενεργοποίηση του άρθρου 155 για την ανάκληση εξουσιών από την περιφέρεια.
Κάτοικοι της Βαρκελώνης ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού, κρατώντας σημαίες της Καταλονίας και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κεντρικής κυβέρνησης.
Ο αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Ζουνκέρας ήταν το πρώτο μέλος της περιφερειακής κυβέρνησης που αντέδρασε στις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού. «Ο κ. Ραχόι και οι σύμμαχοί του δεν ανέστειλαν μόνο την αυτονομία, ανέστειλαν τη δημοκρατία».

Από την πλευρά της, η Αντα Κολάου, η δήμαρχος της Βαρκελώνης, έκανε λόγο για «μια σοβαρή επίθεση» στην καταλανική αυτονομία ενώ κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά.
Νωρίτερα, ο Μαριάνο Ραχόι ενέκρινε την εφαρμογή του Άρθρου 155 που επιτρέπει στην κυβέρνησή του να ανακαλέσει κάποιες εξουσίες από την Καταλονία. Την ίδια ώρα, «ξήλωσε» την καταλανική βουλή και προκήρυξε εκλογές σε έξι μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι η ο ηγέτης της περιφέρειας, Κάρλες Πουτζδεμόν, πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) ομιλία, απαντώντας στην απόφαση της Μαδρίτης.

                 ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου