Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μάνδρα, τέσσερις μέρες μετά τις πλημμύρες: Τρεις αγνοούμενοι, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό - Δεν έχει τέλος η τραγωδία(Βίντεο - Φωτο)

«Σβήνουν» οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί - Σήμερα βρέθηκαν νεκροί ο 59χρονος κυνηγός και δύο οδηγοί φορτηγών, που αναζητούσαν οι συγγενείς τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 19
Στους 19 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, καθώς σήμερα, Σάββατο, εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων τριών ανδρών, με τους αγνοούμενους να υπολογίζονται πλέον σε τρεις.

Οι ελπίδες ωστόσο να βρεθούν ζωντανοί σταδιακά «σβήνουν», καθώς μετράμε πλέον τέσσερις ημέρες από το χτύπημα των καταιγίδων και των πλημμυρών στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα, κυρίως.


Νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 19.

Η μία από τις σορούς είχε, μάλιστα, σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών, προκειμένου να ανασυρθεί.

Και οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και η σορός που νωρίτερα σήμερα είχαν εντοπίσει οι πυροσβέστες σε επιχείρηση στη Μάνδρα. Εκεί έγινε η αναγνώριση από τους συγγενείς τους και, όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για τον 59χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο, τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη και τον επίσης οδηγό, 29χρονο Πέτρο Κολέτση, τον οποίο αναγνώρισε ο ίδιος ο πατέρας του, που εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στη Μάνδρα είναι μερικώς κατεστραμμένο, και το νερό από τις βρύσες δεν είναι πόσιμο, με αποτέλεσμα διάφοροι δήμοι της Αθήνας να έχουν αποστείλει υδροφόρες.

Η καταγραφή των ζημιών σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο είναι σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό από τις αυτοψίες των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, 260 κτίσματα έχουν πληγεί και τουλάχιστον τα 186 χρήζουν αποζημίωσης.

Σε εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες παραμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από φορείς, εταιρείες και πολίτες.





Ο 38χρονος Γιάννης Ρούμελης ήταν οδηγός φορτηγού και εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο



ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου