Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

«Βόμβα» Κομισιόν: Δεν αποκλείεται μείωση στο αφορολόγητο από το 2019

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ BLOOMBERG ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τη στιγμή που η συνεδρίαση του Eurogroup βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στις Βρυξέλλες και συζητείτο το τέλος της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg διέρρευσε τη Δευτέρα (22/01/2018) το προσχέδιο της έκθεσης συμμόρφωσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία εξετάζεται σοβαρά η επίσπευση στη μείωση του αφορολογήτου για το 2019 αντί του 2020.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «κάτι τέτοιο θα γίνει πράξη στην περίπτωση που το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κρίνουν το Μάιο του 2018 ότι η επίσπευση των μέτρων είναι αναγκαία για την επίτευξη του συμφωνημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019».
Υπενθυμίζεται ότι τον κίνδυνο μείωσης του αφορολογήτου από το 2019, είχε επισημάνει το περασμένο Σάββατο (20/01/2018) και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg, επικαλούμενο τη σχετική έκθεση: «Αν χρειαστεί, η Ελλάδα θα υιοθετήσει νομοθεσία, σε συμφωνία με τους θεσμούς, για να διασφαλίσει την ακριβή επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου, με τρόπο θετικό για την ανάπτυξη».
Εξάλλου, στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει έως το τέλος Ιουνίου του 2018 σε κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, ενώ επισημαίνονται συνολικά 88 προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία θα κληθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, η έκθεση συμμόρφωσης υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – ότι «οι δανειστές θα παρακολουθούν την πορεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως αυτοί θα εξελιχθούν στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου».
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου