Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο σπήλαιο του κόσμου ανακαλύφθηκε στο Μεξικό Δεν είναι μόνο το μέγεθός του που μετράει - Δείτε τις εικόνες(Βίντεο)

Το Μεξικό είναι γνωστό και για τα υπόγεια σπήλαιά του, με πολλά από αυτά να είναι προσβάσιμα στον απλό λουόμενο.
Μόνο που τώρα η χώρα έχει ένα ακόμα στολίδι στον στόλο των υπόγειων τουριστικών ατραξιόν της, ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο που εκτείνεται σε μήκος 347 χιλιομέτρων! Όσο για το μέσο βάθος του, κυμαίνεται στα 20 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Μόνο που το πελώριο μέγεθός του δεν αποκαλύπτει ακριβώς όλη του τη μαγεία, καθώς οι ερευνητές του Gran Acuifero Maya ανακάλυψαν πολλούς σπηλαιολογικούς θησαυρούς εντός του, όπως αυτό το υποθαλάσσιο τούνελ που συνδέει τις δυο τεράστιες σπηλιές.

oitfhrio2
Ο διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου Gran Acuifero Maya, Robert Schmittner, δήλωσε πως η οδύσσεια για την εξερεύνηση του σπηλαίου, ώστε να αποκαλυφθεί η διασύνδεση των δύο αυτών τεράστιων υποθαλάσσιων λαβυρίνθων, πήρε 14 ολόκληρα χρόνια!
Μόνο που η τεράστια προσπάθεια και ο κόπος τους δικαιώθηκε. Όπως δήλωσε ο συνοδοιπόρος του Guillermo de Anda, η ανακάλυψη είναι «ο πιο σημαντικός υποθαλάσσιος αρχαιολογικός χώρος του κόσμου και σπίτι για εκατοντάδες διατηρημένα μυστικά». Όπως «αποδείξεις για τους πρώτους αμερικανικούς πολιτισμούς, για εξαφανισμένη πανίδα και τον πολιτισμό των Μάγια».
Το δεύτερο πια μεγαλύτερο υποθαλάσσιο σπήλαιο του κόσμου είναι και πάλι στο Μεξικό και μάλιστα στην ίδια κομητεία (Quintana Roo), με τα υπόγεια περάσματά του να καλύπτουν έκταση 270,2 χιλιομέτρων…

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου