Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η πλαστή ιστορία καταρρέει στα Σκόπια - Ο λαός ήρωας - Η νέα αποστολή του Saipem 12000

Η πλαστή ιστορία καταρρέει στα Σκόπια
Του Ν. Λυγερού

Όταν όλες οι εργασίες της ιδεολογικής προπαγάνδας βασίζονται σ' ένα κατασκευαστικό υλικό ανάλογο της πλαστής ιστορίας, πώς να μην καταρρεύσουν με την πάροδο του χρόνου; Σιγά σιγά όλα τα ακραία κτίρια των Σκοπίων έχουν προβλήματα, διότι εκ φύσης τίποτα δεν στέκει κι από την αρχική προσέγγιση. Με τον ίδιο τρόπο καταρρέει και η πλαστογραφία των Σκοπίων αφού ο ίδιος ο σκοπιανός λαός δεν πιστεύει πραγματικά σε όλες αυτές τις προκλητικές προκλήσεις. Όλες οι κατασκευές είχαν ένα σκοπό να δημιουργήσουν μια μακεδονική εντύπωση αντιγράφοντας αρχαιότητες. Όμως ο χρόνος είναι ανελέητος και με την προπαγάνδα. Σε βαθμό που και η ίδια η σκοπιανή κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει αυτές τις γελοιότητες που προκαλούν προβλήματα και στην ίδια την πόλη. Αρκεί ν' αντισταθούμε, να μην κάνουμε πίσω και θα δούμε πόσο τα Σκόπια θα αλλάξουν από μόνα τους αφού ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα ιστορικό υπόβαθρο για να κλέψουν στοιχεία ενός ξένου πολιτισμού. Στην πραγματικότητα επειδή έχουμε στην Ελλάδα μερικούς ακραίους εθνομηδενιστές, υπάρχει η προπαγάνδα και της ιδεολογίας του κενού. Κανείς όμως δεν μπορεί να πεισθεί με όλη αυτή την προπαγάνδα. Ακόμα και αυτοί που την στηρίζουν ιδεολογικά, ξέρουν ότι είναι για αυτούς θέμα πολιτικής βούλησης που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με κάποιο κομμάτι της ιστορίας.

Ο λαός ήρωας
Του Ν. Λυγερού

Στο Υπουργείο Εξωτερικών ένας νέος Κρέοντας προσπαθεί να καταπατήσει τα δικαιώματα της Ελλάδας. Ξέχασε ότι είμαστε παιδιά της Αντιγόνης και ότι δεν μας επηρεάζει η διπλωματική προπαγάνδα της νόμιμης διαδικασίας. Ξέρουμε ότι η ουσία στη ζωή δεν είναι να έχεις χάσει, αλλά να έχεις παλέψει. Διότι τίποτα δεν είναι νόμιμο αν εκφυλίζει την ιστορία του Ελληνισμού. Μπορεί ο νέος Κρέοντας να εκνευρίζεται από την αντίστασή μας και να μην είναι της αρεσκείας του τα Ιστορικά Συλλαλητήρια, αλλά αυτό μας αφήνει αδιάφορους. Η ιδεολογία του δεν μας αντιπροσωπεύει και η περίοδος χάριτος έχει λήξει. Θα ήταν καλό λοιπόν για τον ίδιο αν δεν θέλει να καταλήξει σαν τον προηγούμενο στο επαχθές της ιστορίας να προετοιμαστεί ν’ αλλάξει και να ξεφύγει από τις ιδεολογικές εμμονές τους, διότι δεν συμπίπτουν με τα θέλω της Ελλάδας. Άρα εκτός αν θέλει να πολιτευτεί στα Σκόπια για να απολάβει τα οφέλη των προσπαθειών του θα ήταν σκόπιμο να συμμορφωθεί όσο προλαβαίνει. Διότι μετά θα είναι αργά και το πολιτικό κόστος τεράστιο για τον ίδιο, αφού ακόμα και οι δικοί του θα τον διώξουν για να σωθούν από μια αναμενόμενη καταστροφή. Ο λαός ήρωας δεν πρόκειται να γονατίσει ακόμα κι αν πάρει διαταγές από την εξουσία, διότι είναι μόνο των αξιών κι όχι των αρχών. Το Σκοπιανό μπορεί να είναι εμπόδιο για τον Ελληνισμό αλλά θα το ξεπεράσουμε, για τον νέο Κρέοντα όμως μπορεί να μετατραπεί σε πολιτική ταφόπλακα με τον επιτάφιο της Αντιγόνης.

Η νέα αποστολή του Saipem 12000
Του Ν. Λυγερού

Μετά την επιτυχία της Eni με το κοίτασμα Καλυψώ στο θαλάσσιο οικόπεδο 6, όπου λειτουργεί η ιταλική πετρελαϊκή εταιρία στο 50% και σε συνεργασία με τη γαλλική Total στο άλλο 50%, το γεωτρύπανο Saipem 12000 ετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή στο θαλάσσιο οικόπεδο 3, το οποίο διαχειρίζεται η Eni με την κορεάτικη Kogas. Εκεί θα αναζητήσει αποτέλεσμα στο κοίτασμα- στόχο Σουπιά. Η ιταλική εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτα τις προσπάθειές της. Έχει κάνει ήδη γεωτρήσεις στην Αμαθούσα και στον Ονασαγόρα στο θαλάσσιο οικόπεδο 9, στη Καλυψώ στο 6 και τώρα στη Σουπιά στο 3. Έχει ερευνήσει κοιτάσματα και με ψαμμίτες και με καρστικό ασβεστόλιθο, πράγμα το οποίο δείχνει και την ευελιξία της εταιρείας σ’ ένα τομέα όπου καινοτόμησε στη Βενεζουέλα για να βρει τελικά το υπεργιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου. Όσοι αναρωτιόντουσαν πριν μερικά χρόνια αν η Eni θέλει πραγματικά να εργαστεί στην κυπριακή ΑΟΖ κι αν δεν φοβάται τις τουρκικές προκλήσεις, τώρα αναγκάζονται να αποδεχτούν ότι επιβεβαιώνεται δυναμικά η θέλησή της να αξιοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται κάθε δυνατό στόχο. Και αυτό σημαίνει ότι εδραιώνεται όλο και πιο ισχυρά στην Κύπρο. Έτσι έχουμε μια έμπρακτη συμμαχία που βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και κοινούς στόχους, δίχως οποιαδήποτε φοβία. Η νέα αποστολή είναι η συνέχεια μιας στρατηγικής πορείας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου