Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Η Τουρκία απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Αναβλήθηκε η δίκη - Δεν έχει οριστεί νέα δικάσιμος

Κρατούμενοι στην Αδριανούπολη θα παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης μέχρι να γίνει η δίκη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία - Η δίκη αναβλήθηκε χωρίς να οδηγηθούν στο δικαστήριο -Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης
Κρατούμενοι στην Αδριανούπολη θα παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης μέχρι να γίνει η δίκη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους ζητώντας την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη τους.
Έτσι τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού θα παραμείνουν έγκλειστα στις Φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.
Οι δικηγόροι των Ελλήνων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους, η οποία διατάχθηκε - μεταξύ άλλων- και διότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση τους απο το δικαστήριο, η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί ακόμη και σε βάθος μίας εβδομάδας.

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Haberler, Sabah, Haberturk, οι συνήγοροι κλήθηκαν απο τους δικαστές κι ενημερώθηκαν ότι η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών τελικώς απορρίφθηκε.

Η ελληνική πλευρά ζητούσε να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη κι έτσι να βγουν από τις Φυλακές Αδριανούπολης, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Η δίκη τους, που επρόκειτο να γίνει το πρωί αναβλήθηκε και μάλιστα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου. Παραμένει άγνωστο πότε θα οριστεί να γίνει η δίκη τους. Μέχρι να οριστεί η δικάσιμος, οι δύο στρατιωτικοί θα μείνουν έγκλειστοι στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τουρκία, αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους με κάποιον ή κάποιους από τους πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ελλάδα.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο Νίκος Κοτζιάς είχε κάνει "συστάσεις" στην 'Άγκυρα για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα απο τις τουρκικές Αρχές.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου