Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ένταση με Τουρκία από ανάρτηση υιού Νετανιάχου (Εικόνα)

Με μια ανάρτησή του στο Instagram την Τετάρτη για λίγο διάστημα, o 26χρονος γιος του Βενιαμίν Νετανιάχου, Γιάρ προκάλεσε νέα ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, ενώ ήδη οι τόνοι είναι υψηλοί μετά τον δημόσιο μη διπλωματικό διάλογο των Ερντογάν και Νετανιάχου που ακολούθησε των επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη Δευτέρα.

Η ανάρτηση είχε φόντο την τουρκική σημαία, το αστέρι και το κεφαλαίο γράμμα C, αλλά ο υιός Νετανιάχου έγραψε “FuC*k Turkey” σε κόκκινο χρώμα. Αμέσως προκλήθηκαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα ο 26χρονος Γιάρ Νετανιάχου να κατεβάσει την συγκεκριμένη ανάρτηση από το Instagram, ενώ σύμφωνα με κάποια τουρκικά ΜΜΕ, έκλεισε και τον λογαριασμό του. «Ο υιός Νετανιάχου έβρισε την Τουρκία», έγραφαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση χωρίς να φαίνεται καθαρά η επίμαχη λέξη, υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός Γιάρ δεν άντεξε το γεγονός ότι «η Τουρκία δεν έμεινε σιωπηλή στο έγκλημα που συντελείται στην Γάζα».



Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής Χααρέτζ, εκπρόσωπος της οικογένειας Νετανιάχου δήλωσε ότι πρόκειται για προσωπική ανάρτηση του Γιάρ Νετανιάχου σε προσωπικό του λογαριασμό.

Το συμβάν ήρθε μία μέρα μετά την απέλαση του Ισραηλινού Πρέσβη στην Άγκυρα από την τουρκική κυβέρνηση και την ανάκληση του Τούρκου Πρέσβη στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα πάντως με κάποια ισραηλινά ΜΜΕ. Ο υιός Νετανιάχου είχε προκαλέσει παρόμοιο επεισόδιο πέρυσι με ανάρτησή του πέρυσι τον Σεπτέμβριο εναντίον του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου