Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Προκαλούν οι Τούρκοι: Απαγόρευσαν τον απόπλου ελληνικού πλοίου από την Αλικαρνασσό

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Ερωτήματα εγείρει η απόφαση της Λιμενικής Αρχής της Αλικαρνασσού στην Τουρκία, να απαγορεύσει την Τρίτη (15/05/2018) τον απόπλου του επιβατηγού σκάφους «ΗΛΙΑΣ Τ» από το ομώνυμο λιμάνι, όπου είχε καταπλεύσει λόγω προγραμματισμένης ημερήσιας εκδρομής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Kalymnos-news.com, το ελληνικό σκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κάλυμνος-Κως –Αλικαρνασσός και ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα τουρκικά παράλια στις 16:00.

Ωστόσο, το τουρκικό λιμεναρχείο εφάρμοσε το μέτρο της κράτησης τους Ελληνικού σκάφους, χωρίς, όμως, να γνωστοποιήσει του λόγους που επιβλήθηκε αυτό, αφού το συγκεκριμένο σκάφος διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά και τηρεί όλους τους κανόνες διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Σημειώνεται πως το ελληνικό πλοίο εκτελούσε την εκδρομή αυτή από Κάλυμνο προς Τουργκούτ Ρέις και Αλικαρνασσό, όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ, με μέριμνα της Εταιρείας «ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ» στην οποία ανήκει το «ΗΛΙΑΣ Τ» οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό, επέστρεψαν με άλλο σκάφος στο λιμάνι της Κω.
Σύμφωνα, με την ίδια πηγή, το πιο πιθανό σενάριο είναι, το εν λόγω σκάφος να κρατήθηκε ως αντίποινα για την κράτησης στο λιμάνι της Κω την περασμένη Κυριακή του Ε/Γ »SEFER KAPTAIN 1» σημαίας Τουρκίας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο Επιθεωρητή PSC, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS – ΔΣ MLC 2006).
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου