Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Νέο «όχι» της τουρκικής Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Βίντεο)

Για πέμπτη φορά απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.
Το τουρκικό δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενο τη συνέχιση των ερευνών των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη. Στις 19 Ιουνίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν καταθέσει το τέταρτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο είχε απορριφθεί από το τουρκικό δικαστήριο.
Oι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν νέα αίτηση αποφυλάκισης περί τα τέλη Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφάσισε τη μετάθεση στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Αγκυρας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού, κίνηση που υλοποίησε το ΣΑΓΕ μεταθέτοντας τους δύο στρατιωτικούς σε «αποστολή εξωτερικού» και ειδικότερα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας.
Η μετάθεση είχε ως στόχο την αντίκρουση του επιχειρήματος του τουρκικού δικαστηρίου ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και παράλληλα πως η Δικαιοσύνη δεν είχε ακόμη εξετάσει τα «ψηφιακά στοιχεία» που είχαν κατασχεθεί από αυτούς.
Δείτε το βίντεο της μεταγωγής των δύο ελληνών στρατιωτικών
ΠΗΓΗ liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου