Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Η κυβέρνηση έκανε πίσω για το Αλβανικό - Ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας

Η κυβέρνηση έκανε πίσω για το Αλβανικό
Του Ν. Λυγερού

Ενώ ο ΥπΕξ με την ιδεολογική αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει έλεγε ότι θα λύσει άμεσα το Αλβανικό με όλα όσα εμπεριέχει, κάνοντας και πάλι το ίδιο λάθος αφού το πρέπον είναι να εξετάσουμε ξεχωριστά το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πίσω διότι δεν αντέχει να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο με τον ελληνικό λαό. Η μαχητικότητά του, την έχει τρομάξει διότι θεωρούσε λανθασμένα βέβαια, όπως το απέδειξε η ιστορία, ότι δεν θα έδινε σημασία στο όνομα της Μακεδονίας. Δεν υπολόγιζε τη μνήμη και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Τον έβλεπε μόνο ως ένα ετερόκλητο όχλο που μπορεί εύκολα να χειραγωγήσει χάρη στην κομματική της προπαγάνδα.
Όμως ο κομματισμός έχει και αυτός τα όρια του απέναντι στην ιστορία και δεν μπορεί ν’ αντέξει την πίεση του λαού όχι βέβαια επειδή ξαφνικά τον σέβεται αλλά επειδή έχει ανάγκη από ψηφοφόρους για τις επόμενες εκλογές. Βλέπει όλο και πιο ξεκάθαρα την ήττα της λόγω της απαράδεκτης διαχείρισης του Σκοπιανού και θέλει να μειώσει το πολιτικό της κόστος στο ελάχιστο. Έτσι άφησε τα πολλά που έλεγε για το Αλβανικό για να μη χάσει άλλη μία μάχη. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας, αφού δείχνει έμπρακτα το παράδειγμα της αντίστασης του ελληνικού λαού σε κάθε Έλληνα που ανησυχεί για το μέλλον της πατρίδας μας.

Ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας
Του Ν. Λυγερού

Ο πρώτος μακεδονικός αγώνας έγινε για ν’ απελευθερωθεί η Μακεδονία από τον κατοχικό ζυγό για να ζήσει ο Ελληνισμός μετά από αιώνες την ελευθερία του. Τώρα ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας γίνεται για να μη χάσουμε την ιστορία. Τώρα η συνέχεια της προπαγάνδας της βαρβαρότητας θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα της και χρησιμοποιεί το Σκοπιανό για να επανέλθει στο προσκήνιο. Αλλά έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ελληνικό λαό που δεν ξεχνά τις θυσίες και τις υπερβάσεις που έκαναν οι παλαιότεροι. Βέβαια αυτοί που κοιτάζουν ριζοσπαστικά την ιστορία νομίζουν ότι όλα αρχίζουν με αυτούς, αλλά εδώ έχουμε φτάσει στο παράλογο αφού θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία μας μόνο και μόνο για να κολλά στο μοντέλο που επινόησαν το 1924 και ανακοίνωσαν επίσημα του 1949. Μπορεί ο κομμουνισμός να συμπληρώνει εκατό χρόνια διάρκειας ως κόμμα που ακολούθησε τη σοβιετική προπαγάνδα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επιβληθεί στην Ελλάδα. Τώρα πήρε άλλες μορφές ακόμα και εκφυλισμένες για να περάσει τις ιδέες του, αλλά ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν πρόκειται να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, τη μακεδονική ιθαγένεια και να αποδεχθεί τη μακεδονική γλώσσα μόνο και μόνο επειδή το θέλει μια ιδεολογία της βαρβαρότητας. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον δεύτερο μακεδονικό αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου