Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η προστασία της Ιστορίας μας - Άρχισε το Δημοψήφισμα στα Σκόπια - Τελείωσαν τα ψέματα στα Σκόπια

Η προστασία της Ιστορίας μας
Του Ν. Λυγερού

Δεν φτάνει που πρέπει να παλέψουμε για τα αυτονόητα, επειδή ραγιάδες και ιδεολόγοι που δεν πιστεύουν στην έννοια του Έθνους θέλουν να μας απαγάγουν το όνομα της Μακεδονίας, πρέπει να ασχολούμαστε και με τα βιβλία της ιστορίας του Δημοτικού για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αλλοιωθούν από τις αλλαγές που προτείνουν διάφοροι φανατικοί της λήθης που θέλουν να μειώσουν την Επανάσταση του 1821, ενώ ετοιμαζόμαστε να κάνουμε την επέτειο των 200 ετών, που δεν δίνουν σημασία στην Αρχαιότητα επειδή θεωρούν ότι είναι υπερεκτιμημένη. Οι ίδιοι θέλουν ν' ασχοληθούν με την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων αλλά όχι για να πουν ότι ήταν απελευθέρωση των λαών από μια βαρβαρότητα. Γενικότερα θέλουν να περιορίσουν τη συμβολή των ηρώων του Ελληνισμού, διότι πολύ απλά η ιδεολογία τους δεν πιστεύει στην έννοια του ήρωα αφού πιστεύουν μόνο στη χειραγωγημένη μάζα. Και αυτό συνεχίζεται στο γυμνάσιο και στο λύκειο, αφού περιορίζουν ή τουλάχιστον προσπαθούν τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν την πολιτική ιστορία όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο ρόλος των μεγάλων προσωπικοτήτων. Είναι λοιπόν ευθύνη μας για τη συνέχεια του Έθνους αλλά και για την προστασία των αθώων που εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε συνεργάτες της βαρβαρότητας αν χειραγωγηθούν να προστατέψουμε την Ιστορία μας από ανθρώπους που θεωρούν ότι πέθανε αλλιώς είναι σαν να αφήνουμε εικονοκλάστες να διαχειρίζονται τις εκκλησίες μας.

Άρχισε το Δημοψήφισμα στα Σκόπια
Του Ν. Λυγερού

Άρχισε το Δημοψήφισμα στα Σκόπια με τους ομογενείς, τους κρατούμενους και τους ηλικιωμένους διότι η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσουν οι περισσότεροι για να πιάσει το απαραίτητο ποσοστό έτσι ώστε να είναι ενδεικτικό το αποτέλεσμα ακόμα και στο πλαίσιο της αποδοχής. Αυτό δείχνει ταυτόχρονα ότι υπάρχουν ανησυχίες που ενισχύουν τις τριβές εντός Σκοπίων. Βέβαια το μεγάλο μέγεθος θα εμφανιστεί αύριο και θα τελειώσει επιτέλους αυτή η διαδικασία που καθυστερεί την τοποθέτηση των Ελλήνων πολιτικών αφού πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να εκτεθούν πριν γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος για τη συνέχεια της καριέρας τους και αυτό ισχύει ειδικά για τους βουλευτές αφού αυτοί ξέρουν τι προβλέπει το Προσύμφωνο. Το τέλος του Δημοψηφίσματος στα Σκόπια θα αφήσει ελεύθερο το τοπίο και για τη δράση του ελληνικού λαού για να ασκήσει τη δημοκρατία επί του πρακτέου χωρίς άλλα εμπόδια. Αυτό βέβαια αφορά τον κάθε βουλευτή ο οποίος δεν θα μπορέσει να κρυφτεί πίσω από το κόμμα του ακόμα κι αν υπάρξουν οδηγίες. Διότι ο καθένας θα είναι υπεύθυνος την ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή αν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο με όποια βουλή και να είμαστε διότι πρόκειται για ένα εθνικό θέμα που αφορά όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο μια βόρεια περιοχή όπως θα ήθελε αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο.

Τελείωσαν τα ψέματα στα Σκόπια
Του Ν. Λυγερού

Με το Δημοψήφισμα τελειώνουν τα ψέματα στα Σκόπια, διότι όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα δεδομένο για τη συνέχεια. Έτσι η τωρινή προπαγάνδα θα πρέπει να προσαρμοστεί με αυτό το γεγονός. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο και οι διαμάχες οι εσωτερικές μεταξύ Προέδρου, Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών θα εξελιχθούν αναγκαστικά προς μια κατεύθυνση. Με αυτήν την αλλαγή θα έχουμε επιπτώσεις και στην Ελλάδα όχι μόνο στο επίπεδο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών, αλλά και της κυβέρνησης και της συγκυβέρνησης διότι προς το παρόν το Δημοψήφισμα στα Σκόπια λειτουργούσε σαν το μετέωρο βήμα του πελαργού και προκαλούσε φαινόμενο αναμονής. Από σήμερα αυτό θα μετατραπεί σε ετοιμότητα και θα προκαλέσει ένα κύμα διακλαδώσεων για τη συνέχεια. Επίσης με το τέλος των ψεμάτων στα Σκόπια, στην Ελλάδα το τοπίο δεν θα είναι πια στην ομίχλη. Μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος τα Σκόπια και τα κόμματα στην Ελλάδα και οι βουλευτές σε προσωπικό επίπεδο θα πρέπει να εκφραστούν με ξεκάθαρο τρόπο, θέλουν δεν θέλουν, διότι είναι αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός μετά από τόσους μήνες έντασης και παραπληροφόρησης λόγω κρατικής προπαγάνδας και κομματικής προσέγγισης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου