Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Οζερσάι: Απομάκρυνση στρατοπέδου ΗΕ από Αμμόχωστο (Εικόνες)

Την απομάκρυνση του στρατοπέδου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το «κέντρο της Αμμοχώστου» (περιοχή Καράολος, στα τουρκικά το ονομάζουν στρατόπεδο «Στεφανίκ») ζήτησε στις επαφές που είχε με υψηλόβαθμους του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι υπέβαλε και πρόταση για το που θα μπορούσε να μετακινηθεί το στρατόπεδο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι σε δήλωσή του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων»
ανέφερε ότι το στρατόπεδο βρίσκεται εκεί από το 1964, στη μέση μιας περιοχής που έχει αναπτυχθεί με φοιτητικές εστίες φιλοξενώντας χιλιάδες φοιτητές (του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου) και δεν θεωρεί σωστό η περιοχή να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς. «Αυτή η περιοχή μπορεί να γίνει ένας χώρος πρασίνου με δέντρα που θα επιτρέψει την Αμμόχωστο να αναπνεύσει και θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες. Εμείς θέλουμε πλέον τα ΗΕ να φύγουν από εκεί».

Κατά τον κ. Οζερσάι μπορεί ο χώρος να μετατραπεί σε ένα πάρκο και να μπορούν οι Αμμοχωστιανοί με τα παιδιά τους να περνούν χρόνο εκεί, να χρησιμοποιείται σαν μέρος κοινωνικής δραστηριότητας. Την επομένη που θα φύγει το στρατόπεδο, είπε, θα συζητήσουν το θέμα με τον «δήμο» Αμμοχώστου και τους αρμόδιους του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου.
Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, συνέχισε, υπάρχει πίστα ελικοπτέρων και μεγάλος αριθμός στρατιωτικών οχημάτων και δεν θεωρεί σωστό ούτε και ότι συμβάλλει στην κοινωνική ασφάλεια το να υπάρχει τέτοιου είδους στρατιωτική δραστηριότητα στη μέση της πόλης.

Πρόσθεσε ότι είχαν υποβάλει το αίτημα επίσημα όταν το νησί επισκέφθηκαν πρόσφατα αρμόδιοι των ΗΕ για τις ειρηνευτικές δυνάμεις και στις επαφές που είχε ο ίδιος στην Νέα Υόρκη το αμέσως προηγούμενο διάστημα εξήγησε με λεπτομέρεια το αίτημα της τ/κ πλευράς και πρότεινε εναλλακτική τοποθεσία μετακίνησης του στρατοπέδου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

«Χωρίς αμφιβολία αυτό δεν αφορά μόνο τα ΗΕ, αλλά αφορά και τα άλλα στρατόπεδα που βρίσκονται στο μέσο κατοικημένων ή τουριστικών περιοχών». Τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο κ. Οζερσάι, θα συζητήσουν το θέμα με τις αρμόδιες «αρχές».

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου