Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Καλύτεροι μαχητές του ΝΑΤΟ οι Έλληνες πιλότοι – Η σημασία της υπεροχής μέσα στην συμμαχία(Βίντεο)

Εκπαιδεύονται σε δύσκολες συνθήκες πραγματικής μάχης. Είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή. Και όταν λαμβάνουν μέρος σε νατοϊκές ασκήσεις συχνά διακρίνονται.
Όπως αναφέρει το gr.euronews.gr, για ακόμα μία χρονιά Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι μαχητές του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η διάκριση που έλαβαν οι χειριστές της 331 μοίρας της Τανάγρας στην πιο πρόσφατη κοινή αεροπορική άσκηση νατοικών χωρών που διεξήχθη στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Ο αντισμήναρχος Βασίλης Τσαντήλας έίναι αξιωματικός επιχειρήσεων της 331 μοίρας στην Τανάγρα και ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.
«Εδώ στη γωνιά της Μεσογείου που είμαστε, έχουμε πάρα πολλές ιδιαιτερότητες, από άποψη περιβάλλοντος, από άποψη συνθηκών, και άλλα, με αποτέλεσμα αυτό να επιβάλλει το να έχουμε ένα πιο συγκεκριμένο επίπεδο. Εμείς είμαστε εκπαιδευμένοι να δουλεύουμε με τον τρόπο που πρέπει είτε υπάρχει ειρήνη, είτε υπάρχει κρίση, είτε υπάρχει ένταση, είτε υπάρχει πόλεμος. Εμείς για αυτό είμαστε εδώ και για αυτό είμαστε εκπαιδευμένοι», υπογραμμίζει ο Βασίλης Τσαντήλας.
Ο σμηναγός Δημήτρης Τσουμπέκας ήταν επίσης μέλος της ελληνικής αποστολής στο Αλμπαθέτε.
«Σαν στόχο περισσότερο αυτό το σχολείο έχει το πώς να μάθουμε όλοι μαζί, οι αεροπορίες του ΝΑΤΟ συγκεκριμένα, να μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή η οποία θα τεθεί από το αρχηγείο αντίστοιχα», υπογραμμίζει.
Οι εντάσεις στο Αιγαίο και οι συχνές απογειώσεις για αναχαιτίσεις αποτελούν καθημερινότητα γι α τους έλληνες πιλότους εδώ και χρόνια.
ΠΗΓΗ viadiplomacy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου