Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ερντογάν: Απειλές κατά του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταδίκη της Τουρκίας

«Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τους ευρωπαίους φίλους μας…αυτοί οι τρομοκράτες κάποια μέρα θα στρέψουν τα όπλα τους εναντίον σας».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε, κατηγόρησε και εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον των κρατών – μελών της ΕΕ με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να ζητήσει την απελευθέρωση του ηγέτη του κουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Μια μέρα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Άγκυρα, κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν πράττουν τα δέοντα για να εξαρθρώσουν τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Γκιουλέν, που χαρακτηρίζονται ως τέτοιες από την Άγκυρα

Σε ομιλία του σε μια συνάντηση τοπικών αρχών, ο Ερντογάν είπε ότι μέλη «τρομοκρατικών οργανώσεων» όπως του PKK μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε πόλεις της Ευρώπης.

Ενώ το PKK έχει χαρακτηριστεί και από την ΕΕ ως τρομοκρατική οργάνωση, το μπλοκ δεν βοηθά τα θύματα της οργάνωσης, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να τους πάρουμε στα σοβαρά».

«ΕΔΑΔ, με ποια πλευρά είστε;», ανέφερε, επεκρίνοντας τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζοντας ότι καμία χώρα ή θεσμός δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για δημοκρατία, αν αυτός στηρίζει την τρομοκρατία.

«Αυτό δεν αποκαλείται στήριξη για απαίτηση δικαιοσύνης και ελευθερίας, αλλά απευθείας λατρεία και αγάπη της τρομοκρατίας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου