Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Αυτή είναι η Κύπρια που θεωρείται ανεπιθύμητη στην Αλβανία: Δείτε γιατί

Την απόφαση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα να την κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) στην Αλβανία στηλίτευσε το Σάββατο (10/11/2018) η Κύπρια ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, η οποία είχε παραβρεθεί στην κηδεία του 35χρονου Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες.
«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίσταση μου, ούτε την βούληση μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου», δήλωσε η κυρία Θεοχάρους, προσθέτοντας πως η απόφαση των Τιράνων είναι ένας τίτλος τιμής για την ίδια, να μπει δηλαδή στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, η κυρία Θεοχάρους, που είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε., αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κωνσταντινου Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των Τιράνων για την Ελένη Θεοχάρους 

«Για την προστασία της συνταγματικής τάξης, την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη και του απαραβίαστου σε κάθε είδους σχήμα της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αλβανίας, οι Αλβανικές αρχές έχουν βασιστεί σε εντελώς νομικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της κατάστασης.
Σε μια διαθεσμική αλληλεπίδραση και μετά από αξιολόγηση από τους εξειδικευμένους θεσμούς, το Υπουργείο για την Ευρώπη και Εξωτερικών Ζητημάτων πρότεινε στο Υπ. Εσωτερικών την αποκήρυξη persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Αλβανία) την Κύπρια Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους.
Το Υπουργείο Εσωτερικών με βάση το πολιτικό-διπλωματικό καθεστώς και τη δέσμευσή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από αξιολόγηση και υποστηρίζοντας την πρόταση του ΥΠΕΞ, κρίνοντας τις αναφορές που κατέχει το Υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του ΥΠΕΞ. Η απόφαση αυτή έρχεται ως υποχρεωτική συνταγματική και νομική αντίδραση των θεσμών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, στις επαναλαμβανόμενες ακραίες παραστάσεων της ευρωβουλευτού Ελένη Θεοχάρους.
Οι δηλώσεις της που υποκινούν το μίσος, παραβιάζουν τη συνταγματική τάξη της χώρας μας, υψώνουν εδαφικές αξιώσεις στη Δημοκρατία της Αλβανίας, δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνουν στην αλβανική επικράτεια.
Με βάση τις διπλωματικές και προξενικές διαδικασίες, το Υπουργείο για την Ευρώπη και Εξωτερικών Ζητημάτων της Δημοκρατίας της Αλβανίας θα μεταφέρει μέσω διπλωματικών οδών της, την απόφαση να σταματήσει στο μέλλον την είσοδο της Ελένη Θεοχάρους στην Αλβανία».
Πηγή πληροφοριών: hellasjournal.com
ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου