Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Οι Δήμοι του Νέου Μακεδονικού Αγώνα - Η εξιλέωση δεν επαρκεί για το Σκοπιανό

Οι Δήμοι του Νέου Μακεδονικού Αγώνα
Του Ν. Λυγερού

Λόγω των εκλογών σε όλα τα επίπεδα αλλά βέβαια και των δημοτικών, οι Δήμοι άρχισαν μια κίνηση που σηματοδοτεί μία νέα φάση στον Νέο Μακεδονικό Αγώνα. Από τώρα δηλώνουν επίσημα ότι εναντιώνονται στο Προσύμφωνο των Πρεσπών και στο Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, διότι θεωρούν ότι είναι απαράδεκτα και κατάπτυστα. Έτσι δηλώνουν επίσης ότι θα αγωνιστούν για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Δηλαδή κάτι το οποίο θεωρήθηκε αδιανόητο αρχικά λόγω κυβερνητικής προπαγάνδας, τώρα έχει γίνει όραμα για τους
Δήμους που δεν το βάζουν κάτω κι αντιθέτως αγωνίζονται δυναμικά κι επίσημα ενάντια στις αποφάσεις του κυβερνώντος κόμματος. Διότι αυτοί οι Δήμοι πιστεύουν και στην έννοια του Έθνους και στην Ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν ως μονάδες μίας νέας φιλικής εταιρείας, που δείχνει το έμπρακτο παράδειγμα αντίστασης στη βαρβαρότητα της συνειδητής πολιτικής λήθης. Είμαστε ένας λαός της μνήμης, έχουμε αξιοπρέπεια και δεν γεννηθήκαμε σκλάβοι κι ούτε πρόκειται να γίνουμε. Έτσι αυτοί οι Δήμοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αλλά και αρχή μιας διαδικασίας που πρέπει να συμμετέχει κάθε ελληνικός Δήμος.

Η εξιλέωση δεν επαρκεί για το Σκοπιανό
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να προσπαθούν μερικοί να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους στο Σκοπιανό σχετικά με το Προσύμφωνο και το Πρωτόκολλο Εισδοχής, η εξιλέωση δεν επαρκεί για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, διότι το έργο είναι απαραίτητο. Δεν θα ακυρώσουμε το Προσύμφωνο μόνο με το συγγνώμη, όταν δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση κι έκαναν λανθασμένες στρατηγικές επιλογές. Ας επικεντρωθούν στον νέο Μακεδονικό Αγώνα κι ας αγωνιστούν μαζί μας για το θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου, βάζοντας σε αυτήν την αποστολή όλες τους τις δυνάμεις. Διότι εμείς θα αγωνιστούμε σε κάθε περίπτωση ακόμα και μόνοι μας, διότι δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Έτσι όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα μας είναι καλοδεχούμενοι, αλλά δεν τους έχουμε ανάγκη αν είναι να μας πουν απλώς πόσα λάθη έχουν κάνει στο παρελθόν. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι τι θα κάνουν στο μέλλον και ποια θα είναι η απόδοσή τους. Ας ξεκινήσουν αυτήν την πορεία τους, με την αντεπίθεση στις εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα, διότι χρειαζόμαστε μια κάθετη αλλαγή για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της ακύρωσης του Προσυμφώνου. Όλοι όσοι παλεύουμε για τη Μακεδονία, θα ψηφίσουμε για τη Μακεδονία δηλαδή θα υποστηρίξουμε όλα τα κόμματα που θα δώσουν μάχη για την ακύρωση, κανένα άλλο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου