Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ο άθλος των στάβλων του Αυγεία - Ο άθλος της Λερναίας Ύδρας - Τα σκοπιανά προβλήματα

Ο άθλος των στάβλων του Αυγεία
Του Ν. Λυγερού

Αφού οι εργασίες της κυβέρνησης τελείωσαν, τώρα αρχίζει η αντεπίθεση του Ελληνισμού σε πρακτικό επίπεδο. Τώρα ξέρουμε πολλά στοιχεία από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα στις δύο ψηφοφορίες, αλλά βέβαια θα μάθουμε ακόμα περισσότερα λόγω της βρώμας που θα βγει από όσους την πάτησαν στις μυστικές διαπραγματεύσεις που έκαναν για να έχουν ανταλλάγματα. Έτσι θα ξέρουμε και τι έκαναν αυτοί που το παίζουν καθαροί σε αυτήν την υπόθεση. Διότι με μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν γινόταν αλλιώς. Επίσης όλοι οι βουλευτές που θα χάσουν τη βουλευτική τους έδρα και το ξέρουν από πριν, θα δείξουν θέλουν δεν θέλουν ποια θέση πήραν για να δεχτούν να υπερψηφίσουν το προσύμφωνο των Πρεσπών, ειδικά σε περιοχές που δεν έχουν πια πολιτικό μέλλον. Ό,τι και να λέγεται προς το παρόν, από την κυβερνητική προπαγάνδα, θα πέσουν οι μάσκες της προδοσίας. Τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα να σωθούν οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές, όποιες κι αν είναι αυτές. Με αυτά τα δεδομένα θα πολεμήσουμε για ν' αποδείξουμε ότι η ιδεολογία της βαρβαρότητας συνεργάστηκε με σκλάβους του συστήματος, που ήταν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα ακόμη και τη Μακεδονία, για να πάρουν μερικά ψίχουλα. Με αυτόν τον τρόπο θα φανεί και πόσο σαθρό είναι το σύστημα που αξιοποίησε το κυβερνών κόμμα για να περάσει τις ιδέες του, ενώ δεν είχε πια την πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτός θα είναι ο άθλος των στάβλων του Αυγεία.

Ο άθλος της Λερναίας Ύδρας
Του Ν. Λυγερού

Υπάρχουν πολλοί βουλευτές που δεν έχουν πια τη θέση τους στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο οι σκληροπυρηνικοί , οι ιδεολόγοι της βαρβαρότητας και οι πρόθυμοι, αλλά και οι άχρηστοι που δεν έκαναν τίποτα για ν’ ανατρέψουν τα πράγματα λόγω δειλίας. Όλοι αυτοί θα φύγουν με διάφορους τρόπους επειδή ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν δέχεται τους προσκυνημένους. Αλλά αυτό θα συμβεί και στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Διότι δεν μπορεί η Ελλάδα να βασιστεί σε τέτοια άτομα για να προχωρήσει. Όταν είσαι τόσο κατά του Ελληνισμού, τι νόημα έχει να λες ότι είσαι Έλληνας; Αυτό θα φανεί σε όλα τα επίπεδα διότι δεν είναι μόνο οι βουλευτές που είναι υπεύθυνοι για την προδοσία ενάντια στη Μακεδονία. Είναι πολλοί που βοήθησαν το όλο σύστημα με τις εργασίες τους και τη δουλοπρέπεια τους. Χωρίς να έχουν διαβάσει το Προσύμφωνο των Πρεσπών, το υποστήριξαν για προσωπικά οφέλη και αυτό έγινε ακόμα και στην περιοχή της Μακεδονίας. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει κάθε υποψήφιος σε όλα αυτά τα επίπεδα να δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι υπέρ της ακύρωσης του Προσυμφώνου, για να έχει την έμπρακτη υποστήριξή μας αλλιώς θα παραμένει χωρίς προστασία και θα χάσει οποιαδήποτε ελπίδα να κερδίσει μία έδρα. Αυτή η μάχη που θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο θα έχει ως βάση τη Μακεδονία και τίποτα άλλο, γιατί θα είναι ο κυρίαρχος στόχος για το μέλλον του Ελληνισμού.

Τα σκοπιανά προβλήματα
Του Ν. Λυγερού

Από τη στιγμή που η Ελλάδα, τουλάχιστον η επίσημη, δηλαδή το κυβερνών κόμμα, υπερψήφισε το Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, τα σκοπιανά προβλήματα με τις εσωτερικές τριβές θα αρχίσουν και πάλι, διότι τον Απρίλιο του 2019 έχουν προεδρικές εκλογές και θα είναι το πλαίσιο για τη μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Και σε αυτό το επίπεδο θα φανεί πόσο ευάλωτο είναι το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αφού δεν θα μπορεί να ηρεμήσει ούτε τις εσωτερικές τριβές. Και το πρόβλημα θα είναι πιο επώδυνο και λόγω της ύπαρξης του αλβανικού στοιχείου που αδιαφορεί παντελώς για το θέμα του ονόματος, απλώς το εκμεταλλεύεται για δικό του όφελος. Η αντιπαράθεση θα είναι μεγάλη, διότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αν ζητούσαν ακόμα περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση η Αλβανία έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα με το Κοσσυφοπέδιο και σίγουρα θέλει να κάνει το ίδιο με το Τέτοβο. Έτσι θα υπάρξει και αυτό το ζήτημα, μαζί με αυτό της ονομασίας. Με αυτήν την έννοια το πρόβλημα όχι μόνο δεν είναι απλό, αλλά θα είναι και εκρηκτικό. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών θα δείξει την ανικανότητά του όσον αφορά στο θέμα σταθεροποίησης. Αυτό θα έχει κόστος και στην Ελλάδα για όσους το υποστηρίζουν, διότι θα φανεί η αναξιοπιστία τους και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Έτσι και να ήθελαν ν’ αλλάξουν την ατζέντα για να ξεμπερδέψουν με το θέμα του Σκοπιανού, πάλι με αυτό θα πρέπει να διαχειριστούν τα προβλήματα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου