Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Οι ελληνικές προοπτικές - Ο αγώνας για τη Μακεδονία - Υπάρχει χρόνος για την ακύρωση του Προσυμφώνου

Οι ελληνικές προοπτικές
Του Ν. Λυγερού

Οι ελληνικές προοπτικές θα υλοποιηθούν μόνο με το τέλος αυτής της κυβέρνησης της μειοψηφίας, που απέδειξε και με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και με το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πόσο ανθελληνική είναι και μάλιστα σε θεμελιακό επίπεδο. Θέλησε να πάρει την εξουσία όχι για το καλό του Ελληνισμού και της Ελλάδας, αλλά για ν' αποδείξει στον εαυτό της ότι είναι και κόμμα εξουσίας. Όμως αυτό δεν επαρκούσε και θέλησε με τη σφραγίδα της να εκδικηθεί τα γεγονότα του 1949, έτσι έκανε τα πάντα για να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας και για να πλήξει τον Ελληνισμό.
Αυτό όμως ήταν ένα στρατηγικό λάθος αλαζονείας που θα της κοστίσει τις εκλογές και η ήττα θα είναι τεράστια, διότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτήν την προδοσία. Έτσι μόνο με τον διωγμό της από την εξουσία, θα αρχίσουν να φαίνονται οι ελληνικές προοπτικές τόσο σε επίπεδο στρατηγικό όσο και σε ενέργειας. Διότι τα πάντα έχουν καθυστερήσει με αυτήν την κυβέρνηση, διότι ήθελε την εξουσία για την εξουσία και όχι για να υλοποιήσει κάποιο πρόγραμμα υποστήριξης του Ελληνισμού και την Ελλάδας. Κατά βάθος ήταν μια κυβέρνηση σε λάθος χώρα. Είχε και έχει τη νοσταλγία της γιουγκοσλαβικής ένωσης και της σοβιετικής ένωσης, κατά συνέπεια τι θα μπορούσε να κάνει στην Ελλάδα που είναι η πατρίδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ο αγώνας για τη Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Θα χρειαστεί έργο για την Μακεδονία, διότι είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έβαλε στον Ελληνισμό η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πλαίσιο για κανέναν συμβιβασμό και θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τον καθέναν από τους 153+1 βουλευτές που τα έβαλαν με τον Ελληνισμό ως σύγχρονοι εφιάλτες. Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει κανέναν από αυτούς, όμως το θέμα την επόμενη ημέρα είναι να φύγουν από τη Βουλή των Ελλήνων και υπάρχει μόνο ένας τρόπος, αυτός είναι να τους διώξουμε με την ψήφο μας και να μην αφήσουμε να ξανάρθουν, ούτε να ξεφύγουν στην Ευρωβουλή. Με άλλα λόγια οι επόμενες εκλογές είναι κυρίαρχος στόχος για τον αγώνα της Μακεδονίας, διότι είναι το δικαίωμα μας το δημοκρατικό να τους απορρίψουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν τον στόχο, διότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Χρειαζόμαστε μια νέα Βουλή των Ελλήνων, με αγωνιστές που τολμούν να ανατρέψουν πρακτικά τη θυσία της Μακεδονίας. Αυτό όμως θα πρέπει να υποστηριχθεί σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή στους Δήμους, στη Περιφέρεια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για να πετύχουμε την ακύρωση με δημοκρατικό τρόπο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Κι αν τα κόμματα δυσκολεύονται, να παραδώσουν την σκυτάλη στον Ελληνικό λαό για να κάνει δημοψήφισμα. Διότι αυτό που έκανε η τωρινή κυβέρνηση της μειοψηφίας μόνο δημοκρατικό δεν είναι και το ξέρουν όλοι και εντός και εκτός Ελλάδας. Άρα τώρα αρχίζει ο αγώνας της Ελληνικής Δημοκρατίας ενάντια στη κυβέρνηση.

Υπάρχει χρόνος για την ακύρωση του Προσυμφώνου
Του Ν. Λυγερού

Για να περάσει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων θα χρειαστούν μήνες έως χρόνος, διότι πρέπει να το αποδεχθούν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μέσω των κοινοβουλίων τους και αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε τον χρόνο να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, πριν καν μπορέσει να εφαρμοστεί ακόμα και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ. Έτσι δεν θα υπάρξουν ούτε τα λεγόμενα τετελεσμένα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι όσοι αγωνίστηκαν με όλες τις δυνάμεις τους ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει κι ότι ο αγώνας συνεχίζεται ακάθεκτος, για να πετάξουμε έξω από την Βουλή αυτήν την προδοτική κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια νέα Βουλή, που θα δώσει τον λόγο στον Ελληνικό λαό. Γι’ αυτό κάθε υποψήφιος που θα υποστηρίξουμε, θα πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα μπροστά σε όλους ότι θα παλέψει για την ακύρωση του Προσυμφώνου. Με άλλα λόγια τώρα ο αγώνας γίνεται πολιτικός, αλλά βέβαια παραμένει εθνικός. Όλα τα κόμματα που είναι κατά του Προσυμφώνου είναι καλοδεχούμενα σε αυτήν τη φάση. Διότι χρειαζόμαστε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για ν’ ακυρώσουμε εγκαίρως το Προσύμφωνο. Αυτός είναι ο νέος στόχος για τον Ελληνικό λαό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου