Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Επεξεργάζονται νέο σχέδιο για την Κόκκινη Λίμνη

Ένα νέο σχέδιο, το τέταρτο κατά σειρά, για την Κόκκινη Λίμνη, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα με τον μέχρι στιγμής τρόπο ερευνών, μελετούν οι Αρχές, όσον αφορά στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμη μία σορός θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.
Σε δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε πως οι προσπάθειες συνεχίζονται και υπάρχουν αρκετά περιθώρια έρευνας ακόμη «καθότι απομένει μεγάλο μέρος της Λίμνης που πρέπει να ερευνηθεί». Αύριο μάλιστα, αναμένεται οι δύτες, από τρεις να γίνουν τέσσερις.
Όπως τόνισε, η έρευνες στην ανατολική πλευρά της λίμνης έχουν ολοκληρωθεί τελείως και απομένει ένα μεγάλο κομμάτι στη βόρεια και δυτική πλευρά.
Αποκάλυψε παράλληλα πως επικεντρώνονται κυρίως στα υψηλότερα σημεία της λίμνης, καθώς λόγω της άνωσης του νερού, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι η βαλίτσα να βρίσκεται κάπου μεταξύ 4 και 8 μέτρων.
«Ο πυθμένας υπολογίζεται να έχει έκταση γύρω στα 5 χιλιάδες τ.μ, μαζί με τους όγκους λάσπης», εξήγησε. Πρόσθεσε μάλιστα πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα εκεί που ψάχνουν τώρα, τότε θα τους απομένουν τα 5 χιλιάδες τ.μ και θα δουν ανάλογα πως θα ενεργήσουν.
Σε αυτή την περίπτωση, δήλωσε ο κ. Τράγκολας, «ήδη έχουμε υπόψη μας πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ερευνήσουμε τον πυθμένα, ακόμη και κάτω από τη λάσπη».

Όχι βεβαίως με τη χρήση ραντάρ, ξεκαθάρισε, αλλά με κάτι άλλο το οποίο επεξεργάζονται. «Όχι είδος τεχνολογίας, αλλά με κάποια άλλη τεχνική», πρόσθεσε.
Χρειάζεται υπομονή – Προέχει η ασφάλεια
Ο κ. Τράγκολας εξήγησε επίσης ότι η διαδικασία αυτή θέλει υπομονή, κουράγιο και να μην βιαζόμαστε και να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις. «Κινούμαστε με βάση ένα σύστημα για να μην μένουν περιοχές ακάλυπτες. Προέχει η ασφάλεια», είπε.
Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση, εκεί όπου περπατά ο δύτης, να μην αντιληφθεί το όποιο αντικείμενο υπάρχει.
ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου