Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Από την κυβέρνηση στο κόμμα - Αποκάλυψη περί Μακεδονίας - Ήρθε η ώρα της αντίστασης

Από την κυβέρνηση στο κόμμα
Του Νίκου Λυγερού

Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές και πριν τις εθνικές, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξαναγίνει επίσημα κόμμα και να μεταφέρει το επιτελείο της από το Μέγαρο Μαξίμου στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Είναι βέβαια μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι η διατήρηση της προεδρίας του κόμματος. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της εξουσίας της η κυβέρνηση παρέμεινε κόμμα στην ουσία και δεν κατάφερε ποτέ να αντιπροσωπεύσει εθνικά τον ελληνικό λαό. Απλώς τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί ακόμα και με την επιτροπή ψηφοδελτίου. Άλλαξε επίσης εταιρεία για τις δημοσκοπήσεις, λες κι είναι αυτή που φταίει για τα αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι η λογική συνέχεια του εργαλείου της προπαγάνδας και τώρα κανείς δεν μπορεί να βρει μια δικαιολογία για να καλύψει το όλο θέμα. Τουλάχιστον με τα νέα δεδομένα ο ελληνικός λαός ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, διότι αυτή η ίδια δεν περιμένει κάτι από τον εαυτό της, εκτός βέβαια από το να σωθεί το κόμμα. Είναι βέβαια θλιβερό που φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση για ν’ αντιληφθεί η πλειοψηφία τι έχει συμβεί αυτά τα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μακεδονία έσωσε την Ελλάδα και τώρα πρέπει και αυτή να παίξει τον ρόλο της.

Αποκάλυψη περί Μακεδονίας
Του Νίκου Λυγερού

Έχει ενδιαφέρον να μαθαίνουμε από Congresswoman ότι η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Washington ασκεί πιέσεις πάνω στους αντιπροσώπους για να μη μιλούν για το θέμα της Μακεδονίας και να μην αμφισβητούν τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι μετά από τόσους μήνες προπαγάνδας που ακούμε για τις πιέσεις που ασκούνται πάνω στην Ελλάδα, μαθαίνουμε πρώτον ότι δεν υπήρχαν, δεύτερον ότι η όλη υπόθεση και η διαδικασία επίλυσης του Σκοπιανού ήταν καθαρά μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με τη βοήθεια του πρώην Υπουργού Εξωτερικών και τρίτον ότι είναι η κυβέρνηση που ασκεί πιέσεις μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας. Βέβαια αυτά τα νέα δεδομένα ακόμα κι αν αποτελούν όντως αποκάλυψη που εκμαίευσε ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής, δεν μας ξαφνιάζουν αφού είχαμε μάθει στο πλαίσιο της εκστρατείας που έγινε στην Αμερική για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, ότι πριν αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε επισκεφθεί τους Ελληνοαμερικανούς για να τους πείσει να μην υποστηρίξουν τους Έλληνες της Ελλάδας όταν θα μάθαιναν και θα αντιδρούσαν στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Όμως οι Ελληνοαμερικανοί αντιστάθηκαν και βοήθησαν την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτού του αγώνα.

Ήρθε η ώρα της αντίστασης
Του Νίκου Λυγερού


Μετά τις ευρωεκλογές ήρθε η ώρα της αντίστασης στις απαράδεκτες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος. Είναι απίστευτη ακόμα και η προσέγγιση που έχει κατά της Δικαιοσύνης, όπου θεωρεί ότι μπορεί να διορίσει κάθε άτομο για να έχει άμεσα οφέλη, χωρίς καν να υπολογίσει πρώτον ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεύτερον ότι η Δικαιοσύνη εκ φύσης μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν είναι ανεξάρτητη από κομματικές παρατάξεις. Βλέπουμε όμως ότι και στο ίδιο το κυβερνών κόμμα υπάρχουν πλέον ανοιχτά τριβές και αντιδράσεις, διότι στελέχη θεωρούν ότι οι οδηγίες της ηγεσίας έχουν ξεφύγει από τα δεδομένα της πραγματικότητας. Έχουμε όμως μία φάση που θυμίζει τον Νέρωνα ή τον Καλιγούλα όχι όμως με την έννοια του Camus σε επίπεδο ηγεσίας και όλα διαχειρίζονται σαν να μην έχει καμία σημασία το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Για αυτόν το λόγο όσοι έχουν εντοπίσει ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ασχολείται μόνο και μόνο με τη διάσωση του κόμματος, πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες για να τις ξεπεράσει με τις εθνικές εκλογές, όπου ο ελληνικός λαός θα πάει στο μέτωπο για να απελευθερωθεί από το ζυγό αυτής της παράλογης βαρβαρότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου