Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ρωσία: Πραγματοποιεί την μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση από το 1981

Φέτος, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις θα διεξάγουν μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση ασκήσεις στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η πρωτοφανής κινητοποίηση των αλεξιπτωτιστών θα είναι μέρος των στρατηγικών ασκήσεων «Center-2019».

Στο πλαίσιο των ασκήσεων, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα ασκηθούν στην ενίσχυση των στρατευμάτων, τις δράσεις των μικρότερων δυνάμεων και των επιχειρήσεων προσγείωσης σε ορεινό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, τα στρατεύματα θα πρέπει να συλλάβουν και να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις του εχθρού, συγκεκριμένα ένα αεροδρόμιο.
Οι επιχειρήσεις των αλεξιπτωτιστών θα πραγματοποιηθούν «τυφλά» για πρώτη φορά από το 1981, όταν η χώρα ήταν υπό την ηγεσία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΣΕ, Λεονίντ Μπρέζνεφ. Ο στρατός δεν θα ειδοποιηθεί για το πού κατευθύνεται μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Ασκήσεις του στρατού και του ναυτικού της ΕΣΣΔ διεξήχθησαν από τις 4 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 1981. Περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι από σχεδόν όλα τα είδη στρατευμάτων του σοβιετικού στρατού συμμετείχαν στις ασκήσεις.

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου