Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν υπέγραψε διάταγμα για την επιτάχυνση των εργασιών στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για την επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακούγιου, το οποίο παρουσιάζει καθυστέρηση ως προς το αρχικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του.
Το διάταγμα αναφέρει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σχετικά με την επιτάχυνση του έργου, τονίζοντας ότι οι εργασίες που εκτελούνται από τους αρμόδιους δημόσιους οργανισμούς πρέπει να οριστικοποιηθούν αμέσως προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο χωρίς καθυστέρηση.

Επιπλέον, το όνομα του Συμβουλίου Παρακολούθησης και Συντονισμού Ενεργειακών Επενδύσεων που ιδρύθηκε το 2016 μετατράπηκε στο Συμβούλιο Παρακολούθησης και Συντονισμού Επενδύσεων σε Ενέργεια και Φυσικούς Πόρους.
Το διοικητικό συμβούλιο θα διασφαλίσει την παρακολούθηση, εποπτεία και συντονισμό των διαδικασιών αδειοδότησης των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και θα συντονίσει την ταχεία υλοποίηση όλων των επενδύσεων σε ενέργεια και φυσικούς πόρους.
Σύμφωνα με διάταγμα θα πρέπει να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια κατά 15% μέχρι το τέλος του 2023.
Πάντως παραμένουν οι ανησυχίες για την ασφάλεια στο πυρηνικό εργοστάσιο Ακουγιού.
Οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι στην περιοχή ισχυρίστηκαν ότι μεγάλες ρωγμές εμφανίστηκαν επανειλημμένα στα σκυρόδεμα λόγω του ασταθούς εδάφους στην περιοχή, οδηγώντας σε φόβους για ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή μόλις η μονάδα λειτουργήσει.
Ισχυρίστηκαν επίσης ότι δεν εργάστηκαν αρκετοί εξειδικευμένοι τεχνικοί στην αρχική κατασκευή του και ότι τα θεμέλια ήταν επιρρεπή σε πλημμύρες.

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου