Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Σχόλιο Πρεσβείας Ρωσίας για «Ρωσική Εκκλησία Βόρειας Κύπρου»

H Πρεσβεία της Ρωσίας παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση και βρίσκεται στην μόνιμη επαφή με τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου της Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κύπρο.
Σχολιάζοντας το σημερινό άρθρο του «Φ», η ρωσική πρεσβεία τονίζει ότι τα δεδομένα ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επειδή σύμφωνα με την επίσημη βεβαίωση από το Τμήμα εξωτερικών σχέσεων της Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το 4 Φεβρουαρίου ο κ. Αλεξει Ιβανόφ, ο οποίος αυτοαποκαλείται όπως κληρικός της «Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Εξωτερικό» και ως επικεφαλής της ενορίας
αυτής της διοργάνωσης στην Κερύνεια, δεν είναι και ποτέ δεν ήταν ο κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν χειροτονήθηκε κανονικά και είναι εκτός πλήρους επαφής με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Αυτή η βεβαίωση επιδόθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β».
Η Πρεσβεία της Ρωσίας υπογραμμίζει ακόμα μια φορά ότι οι επίσημοι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου της Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κύπρο είναι σταλμένοι να τελούν λειτουργίες για Ρωσόφωνους Ορθόδοξους κατοίκους στην Μητρόπολη της Λεμεσού και στην Μητρόπολη της Τριμυθουντος της Εκκλησίας Κύπρου. «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πάντα συμπεριφέρεται με σεβασμό στο αυτοκέφαλο της Εκκλησίας Κύπρου και καθοδηγείται από την αρχή της απόλυτης δικαιοδοσίας της Εκκλησίας Κύπρου στο κανονικό έδαφός της, που επεκτείνεται στο όλο το νησί» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ Philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου