Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Το κατέβασμα της κατοχικής σημαίας παραμένει μία πράξη θάρρους, τόλμης και ανδρείας

Ένας πιτσιρικάς έβαλε …γυαλιά σε όλους αυτούς στην Κύπρο που αποδέχθηκαν παθητικά την κατοχή του 40% του κυπριακού εδάφους.

Ως γνωστό, ένας 16χρονος υπέστειλε την κατοχική σημαία από το δημοτικό σχολείο της Λύσης, της κωμόπολης που γέννησε τον Σταυραετό του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου. Και γέμισε με υπερηφάνεια όσους δεν αποδέχονται την κατοχή. Και αυτοί είναι πολλοί στο νησί.

Χωρίς αμφιβολία η κίνηση του εξέφρασε την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού.
Τον απείλησαν οι «Γκρίζοι Λύκοι», το κατοχικό καθεστώς του Μουσταφά Ακιντζί εξέδωσε παράνομο «ένταλμα σύλληψης», και οι ελληνόφωνοι υποστηρικτές της «όποιας λύσης» έπεσαν να φάνε το παιδί. Ντροπή…

 Η οικογένεια του αναγκάστηκε να απολογηθεί. Η επιστολή στον Ακιντζί εστάλη επειδή η οικογένεια πείστηκε ότι κινδύνευε η ζωή του 16χρονου. Μόνο γι’ αυτό το λόγο.

Αλλά η απολογία δεν μηδενίζει καθόλου την πράξη του πιτσιρικά. Σε ένα νησί όπου η κατοχή έγινε συνήθεια, το κατέβασμα της σημαίας του κατοχικού στρατού παραμένει μία πράξη θάρρους, τόλμης και ανδρείας.

Μιχάλης Ιγνατίου

ΦΩΤΟ  Η παράνομη ΄"σημαία" του κατοχικού καθεστώτος στον Πενταδάκτυλο. Αυτό το απαράδεκτο θέαμα βλέπουν κάθε βράδι οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στη Λευκωσία. Φωτογραφία via Αντέννα Κύπρου
ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου