Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Βόμβα έτοιμη να σκάσει ο ΕΟΠΥΥ. Μέχρι και σήμερα δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη,
διευθυντή συνταξης, medlabnews.gr iatrikanea
Από το medlabgr

Αυτός ο τεράστιος οργανισμός της χώρας όπου στηρίζετε όλο το σύστημα υγείας συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μην έχει Διοικητικό Συμβούλιο. Για το θέμα είχαμε γράψει πρώτη φόρα στις 21 Αυγούστου "Τι τρέχει με τον ΕΟΠΥΥ;" και ξαναγράψαμε στις 13 Σεπτεμβρίου "Τι συνεχίζει να τρέχει με τον ΕΟΠΥΥ;"
Και όμως παρά την σοβαρότητα του όλου θέματος ακόμα και σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ που θα ορίζει τα νέα μέλη του ΔΣ.
 
Το θέμα φτάνει τα όρια του Σκανδάλου αφού ο οργανισμός δεν μπορεί να πάρει καμιά σοβαρή απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό την περασμένη Πέμπτη όπου έλειπαν και από τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ κάποιοι, τα μόνα θέματα που συζητήθηκαν ήταν θέματα που αφορούσαν σοβαρές και επείγουσες αποφάσεις για έγκριση δαπανών ασθενών. Τίποτα άλλο. Και για να μπορέσει να γίνει αυτό το ΔΣ, έγινε με την χρήση Skype και με άτομα του ΔΣ να δηλώνουν "παρόν" ενώ έλειπαν.

Μόλις χθες Παρασκευή δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ όπου ορίζει τις αρμοδιότητες της νέας αντιπροέδρου του οργανισμού, κας Θεανώ Καρποδίνη, η οποία όμως δεν μπορεί να μετέχει στο ΔΣ του οργανισμού αφού επισήμως δεν έχει οριστεί με ΦΕΚ η νέα σύνθεση του συμβουλίου. Ακόμα και σήμερα παρόλο που έχει οριστεί ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η κα. Άννα Μαστοράκου, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ΔΣ αφού δεν έχει και αυτή οριστεί με το ΦΕΚ.


Να θυμίσουμε ότι έχουν υποβάλει την παραίτησή τους τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (διορισμένα από τον τέως αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη) αλλά δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί.

Επειδή ο οργανισμός είναι τεράστιος και ικανός να τινάξει, αν κάτι πάει στραβά τα πάντα στην υγεία, στον αέρα οι συμμετέχοντες στο ΔΣ με αυτές τις συνθήκες βρίσκονται στην κυριολεξία στα όρια τους. Και φυσικά κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο σοβαρό ακόμα και από το θέμα της κατάρρευσης της ΔΕΗ που συζητείται τους τελευταίους μήνες

Τα ερωτήματα πολλά.
Το κυριότερο γιατί αφήνει το Υπουργείο Υγείας να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση;
Ποιος έχει τελικά την ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνονται αυτό το διάστημα από αυτό το λειψό ΔΣ του οργανισμού;


ΠΗΓΗ medlabgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου