Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

«Συγνώμη που ζω στο χωριό σας, χωρίς την άδειά σας»

Με αφορμή τη λειτουργία που έγινε χθες στην εκκλησία της Παναγίας στην κατεχόμενη Λύση, μία Τ/κ γυναίκα, η οποία διαμένει στο χωριό, έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, διαμηνύοντας πως το χωριό είναι Ελληνοκυπριακό.
Το μήνυμα της Mehtap Cardak, μετέφρασε από τα τουρκικά στα ελληνικά, η δημοσιογράφος Ραλλή Παπαγεωργίου. Η γυναίκα ζητά, μεταξύ άλλων, «συγνώμη που ζω στο χωριό σας, στο σπίτι σας, χωρίς την άδειά σας».
 Αυτούσια η ανάρτηση:
«Αγαπητοί μου φίλοι, το χωριό στο οποίο ζούμε, είναι ε/κ χωριό. Το όνομά του είναι Λύση. Μετά έγινε Άκντογαν. Μέσα σε μια νύχτα αναγκάστηκαν να φύγουν και ν' αφήσουν τα σπίτια τους, τα κρεβάτια τους, τους κήπους τους, τις εικόνες στους τοίχους, τους τόπους που εργάζονταν, τα θρησκευτικά τους μνημεία, τα όνειρά τους. Δηλαδή, τα πήραν από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, τα έκλεψαν, και χωρίς να τους ρωτήσουν μας τα έδωσαν.
Χωρίς να υπολογίζουν τα όσα έζησαν, χωρίς να υπολογίζουν τον πόνο των ανθρώπων! Σε καθεστώς πλιάτσικου, λαφύρων, δεν μπορεί να διαρκέσει κανενός η ευτυχία που βασίζεται στην δυστυχία. Δεν μπορείτε δε να φτάσετε πουθενά με εθνικιστικές δηλώσεις καπηλευόμενοι την θρησκεία και την σημαία.
Στην εκκλησία στη ΛΥΣΗ (που πιο παλιά χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί) άναψαν κερί παίρνοντας άδεια γι’ αυτό. Καλωσορίσατε. Σας ζητώ συγνώμη που ζω στο χωριό σας, στο σπίτι σας, χωρίς την άδειά σας».
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου