Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Αυτά είναι τα τοξικά απόβλητα που βάζετε μέσα σας, κάθε φορά που καπνίζετε ένα τσιγάρο.

Όλοι γνωρίζουμε τα τσιγάρα μας κάνουν κακό. Ωστόσο, ο καπνός εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αποτρέψιμη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, 484.000 Αμερικανοί χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας των τσιγάρων ετησίως. 3.200 Αμερικανοί ηλικίας κάτω των 18 καπνίζουν το πρώτο τους τσιγάρο κάθε μέρα. Αν είστε καπνιστής, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη, όταν μάθετε τι περιέχουν πραγματικά τα τσιγάρα.
Η ιστοσελίδα SmokeFreeForsythe.org έχει ένα φανταστικό γράφημα, που δείχνει τα βλαβερά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα τσιγάρα. Τα ονόματα εξαμίνη, στεατικό οξύ, και κάδμιο μπορεί να μην σημαίνει και πολλά μέχρι να δείτε την εικόνα που ακολουθεί και να κατανοήσετε το νόημα της.
Αυτά είναι τα τοξικά απόβλητα που βάζετε μέσα σας, κάθε φορά που καπνίζετε ένα τσιγάρο. Θα τρομοκρατηθείτε - Εικόνα1 Αν το παραπάνω διάγραμμα σας τρόμαξε, τότε η πραγματικότητα είναι όπως νομίζατε. Τα τσιγάρα περιέχουν κάδμιο από μπαταρίες, βουτάνιο από υγρό αναπτήρων, μεθάνιο από αέριο υπονόμων, και αρσενικό από δηλητήριο. Περιέχουν επίσης αμμωνία από καθαριστικό τουαλέτας, μεθανόλη από καύσιμα πυραύλων, εξαμίνη από αναπτήρες μπάρμπεκιου, και στεατικό οξύ από κερί. Αλλά αν είστε χρόνια καπνιστής, και αυτό το διάγραμμα δεν σας κάνει εντύπωση.


Συνεχίστε την καθώς έχουμε μια σκέψη ακόμα για σας. Εάν χρειάζεστε επιπλέον λόγο για να σταματήσετε το κάπνισμα, σκεφτείτε πόσο γρήγορα το σώμα ανακάμπτει μετά από ένα τσιγάρο.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει ότι μόλις 20 λεπτά μετά το κάπνισμα, ο ρυθμός της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση πέφτουν. Όμως δεν σταματά εκεί. Δύο εβδομάδες αργότερα, η κυκλοφορία σας βελτιώνεται και η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται. Ένα χρόνο μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος καρδιακής νόσου μειώνεται στο μισό.

Υπάρχουν κάποιες άλλες άμεσες αλλαγές που θα παρατηρήσετε αμέσως. Το φαγητό θα έχει καλύτερη γεύση, η αναπνοή σας, τα μαλλιά και τα ρούχα σας θα μυρίζουν καλύτερα, και τα δόντια και τα νύχια σας θα γίνουν από κίτρινα λευκά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τα οφέλη είναι τεράστια. Θα δείχνετε και θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

Πηγή

ΠΗΓΗ sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου