Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ισραηλινή τεχνολογική εταιρεία παράγει νερό από τον αέρα

Η Genny, η ισραηλινή καινοτόμος συσκευή οικιακής χρήσης που παράγει νερό από τον αέρα, ονομάστηκε Προϊόν Ενεργειακής Απόδοσης Καταναλωτών της Χρονιάς στα βραβεία Smart Home Mark of Excellence για το 2020 στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας την Τετάρτη. Πρόκειται για μια σειρά βραβείων που αναγνωρίζει ετησίως τις κορυφαίες καινοτομίες της βιομηχανίας της τεχνολογίας.
Δημιουργήθηκε από την περιβαλλοντική εταιρεία Watergen που εδρεύει στο Rishon Lezion. Το σύστημα χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία ανταλλαγής θερμότητας και παράγει έως και 30 λίτρα πόσιμου νερού στο σπίτι ή το γραφείο σας κάθε μέρα  εξαλείφοντας τα απόβλητα που προκαλούνται από το πόσιμο εμφιαλωμένο νερό.


Πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα; Πρώτον, ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας Watergen αντλεί αέρα στην ατμοσφαιρική γεννήτρια νερού του συστήματος. Εκεί, ένα εσωτερικό φίλτρο καθαρίζει τον αέρα αφαιρώντας τη σκόνη και τη βρωμιά. Μόλις καθαριστεί, ο αέρας κατευθύνεται μέσω της διαδικασίας ανταλλαγής θερμότητας GENI και ψύξης και συμπυκνώνεται σε νερό.
Στη συνέχεια το νερό διυλίζεται και πάλι για να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες και να προστεθούν μεταλλικά στοιχεία, με αποτέλεσμα το πόσιμο νερό. Μόλις παραχθεί, το νερό κυκλοφορεί συνεχώς σε μια ενσωματωμένη δεξαμενή για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του.
Το νερό που παράγεται από την Genny είναι επομένως υψηλότερης ποιότητας από το νερό που διέρχεται από συστήματα φιλτραρίσματος που συνδέονται με τις δημοτικές γραμμές νερού.
Το Genny έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμεύσει ως καθαριστής αέρα και αφυγραντήρας, που κυκλοφορεί καθαρό αέρα σε όλο το σπίτι σας χρησιμοποιώντας την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων.
«Η αποστολή της εταιρείας μας είναι να εξαλείψουμε την ανάγκη να στηριχθούμε σε εξωτερικές πηγές για ανάγκες ζωής και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να γίνουν πιο φιλικοί προς το περιβάλλον», λέει ο Dan Clifford, Πρόεδρος της Watergen North America.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου