Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Για πρώτη φορά η Μόσχα προειδοποιεί πολεμικά την Άγκυρα: Ρωσικά μαχητικά πετούν πάνω από τα κεφάλια Τούρκων - (Βίντεο)

Πριν λίγο το Κρεμλίνο έστειλε τελεσίγραφο στην Άγκυρα, καθώς σε ανακοίνωση αναφέρεται πως το σενάριο του να δούμε μία σύγκρουση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία στην Ιντλίμπ είναι εφιαλτικό.
Πίσω όμως από αυτή την διπλωματική απάντηση, υπάρχει σαφέστατη προειδοποίηση προς την Άγκυρα και προσωπικά του Β. Πούτιν προς τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Από το  pentapostagma

Η Ρωσία για πρώτη φορά απειλεί με πόλεμο στην ουσία. Τα χθεσινά πλήγματα και οι δύο Τούρκοι νεκροί ήταν μόνο η αρχή. Η Τουρκία όμως δεν βάζει μυαλό όπως φαίνεται και ίσως γι'αυτό τον λόγο ζήτησε και Πάτριοτ και μαχητικά των ΗΠΑ στην Ιντλίμπ!

Ταυτόχρονα, η ρωσική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, ανέφερε ότι είχαμε εμπλοκή μεταξύ ρωσικών και τουρκικών μαχητικών στη Συρία πριν λίγες ώρες.
Πάντως όπως μπορείτε να δείτε και σε βίντεο, αυτή την στιγμή ρωσικά μαχητικά πετούν πάνω από τα κεφάλια τούρκων και ισλαμιστών μισθοφόρων του Ερντογάν, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπεροχής.

Αυτές οι εικόνες προβληματίζουν τον Ερντογάν και ζήτησε εσπευσμένα να έχει σήμερα τηελφωνική επικοινωνία με τον Β. Πούτιν.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ-Μακρόν για Συρία - Ζήτησε να... τραβήξουν τα γκέμια του Πούτιν


Να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Ο πρόεδρός μας υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ - όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία— πρέπει να σταματήσουν.
Χθες Πέμπτη Μακρόν και Μέρκελ συνομίλησαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ, ενώ του ζήτησαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.



ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου