Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΗΠΑ: Οδηγός λεωφορείου πέθανε αφότου μια επιβάτιδα έβηχε προκλητικά πάνω του - Τι είχε δηλώσει τότε

Ένας οδηγός λεωφορείου στην Αμερική πέθανε από τη νόσο COVID-19, λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα βίντεο, στο οποίο διαμαρτυρόταν για μία επιβάτιδα, που αρνήθηκε προκλητικά να καλύψει το στόμα της, ενώ έβηχε μέσα στο λεωφορείο.
Ο Jason Hargrove, ο οποίος ήταν οδηγός αστικής συγκοινωνίας στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, είχε δημοσιεύσει το εν λόγω βίντεο στο Facebook στις 21 Μαρτίου, επικρίνοντας μια γυναίκα που επιβιβάστηκε στο όχημά του.

Στο οκτώ λεπτά του βίντεο, περιέγραψε το πώς αισθάνθηκε προσβεβλημένος, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για όλους τους επιβάτες στο λεωφορείο. Καθώς μιλάει στην κάμερα του κινητού του, τον βλέπουμε να καθαρίζει το πρόσωπό του με αντισηπτικό μαντηλάκι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο άτυχος οδηγός κόλλησε τη νόσο COVID-19 από την συγκεκριμένη γυναίκα στο λεωφορείο του, ή από κάποιο άλλο άτομο εκείνες τις μέρες. Αλλά σίγουρα αυτό που έκανε η γυναίκα αυτή πρέπει να είναι το παράδειγμα προς αποφυγή για όλους μας, για το καλό όλων μας.
Είπε: «Ακούστε να σας πω κάτι. Αυτός ο κίνδυνος με τον κορωνοϊό είναι αληθινός. Κι εμείς είμαστε εδώ ως δημόσιοι εργαζόμενοι, κάνουμε τις δουλειές μας, προσπαθούμε να κάνουμε μια έντιμη ζωή, για να φροντίσουμε τις οικογένειές μας, αλλά το να μπαίνετε στο λεωφορείο και να βήχετε αρκετές φορές εν μέσω πανδημίας χωρίς να καλύπτετε το στόμα σας... αυτό μου δίνει να καταλάβω ότι μερικοί δεν ενδιαφέρονται».
Προτρέποντας τους συμπολίτες του να ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ όποτε είναι δυνατόν και να πάρουν στα σοβαρά τον θανατηφόρο κορωνοϊό, συνέχισε:«Είναι άνθρωποι που πεθαίνουν εδώ. Έχω τρελαθεί αυτήν τη στιγμή, επειδή αυτό που έκανε (σ.σ. η επιβάτιδα) ήταν απαράδεκτο. Και προσπαθώ να είμαι ο επαγγελματίας που θέλουν να είμαι, οπότε κράτησα το στόμα μου κλειστό... Αισθάνομαι σαν να μου επιτέθηκαν, αισθάνομαι το ίδιο και για τους ανθρώπους που ήταν στο λεωφορείο όταν αυτό συνέβη (...) Μας λένε κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, συνέχεια, τι πρέπει να κάνουμε. Να κρατάμε αποστάσεις, να καλύπτουμε το στόμα μας όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε. Κι εκείνη η γυναίκα δεν σεβάστηκε τίποτα (...) Θέλω να ξέρετε όλοι σας τι συμβαίνει. Αυτά τα κάνουμε ο ένας στον άλλο. Άνθρωποι, μεταξύ μας, φερόμαστε έτσι».
Ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ, Mike Duggan, επιβεβαίωσε την Πέμπτη, 2 Απριλίου, ότι ο Jason Hargrove είχε πεθάνει.
Ο Duggan δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να δει αυτό το βίντεο και να μην δακρύσει. Ήξερε ότι η ζωή του τίθεται σε κίνδυνο, παρόλο που συνέχιζε να εργάζεται καθημερινά για τους πολίτες του Ντιτρόιτ, αλλά κάποιο άλλο άτομο έδειξε ότι απλά νοιάζεται. Ήταν ένα άτομο που δεν πήρε σοβαρά αυτό που συμβαίνει και τώρα έχει εξαφανιστεί».

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου