Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Εθνική αεροναυτική άσκηση νοτίως της Κρήτης εν αναμονή «Καταιγίδας» (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκπαιδευτική αεροναυτική μικρής κλίμακας εθνική άσκηση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου και νότιου Κρητικού πελάγους, με τη συμμετοχή Αεροσκάφους Ναυτικών Επιχειρήσεων P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Η άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα και περιλάμβανε σενάρια επιχειρησιακής εκπαίδευσης στον αντιαεροπορικό και ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και σενάρια συνεργασίας και διοικητικής έρευνας. Όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΝ, στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 4 φρεγάτες, ένα υποβρύχιο και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, ενώ από αέρος συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.


Στο μεταξύ παραμένει άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί τελικώς η άσκηση ευρείας κλίμακας «Καταιγίς» στο Αιγαίο η οποία αναβλήθηκε λόγω κορωνο-ιού. Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφέρει ανώτατη πηγή του ΥΕΘΑ στο OnAlert , στη τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ συμφωνήθηκε η αναστολή των στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο μέχρι το πέρας της πανδημίας.

Η τηλεφωνική συμφωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ βέβαια δεν αφορούσε, όπως αποδεικνύεται, τις τουρκικές υπερπτήσεις οι οποίες συνεχίζονται σταθερά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου