Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020

Το πιο Instagram-ικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης - Οι πεδιάδες με τις λεβάντες και τους ελίχρυσους - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΠΙΟ (Απίστευτες Εικόνες)

Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗ
Περίπου μισή ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, στο Μεσημέρι, υπάρχει ένα πολύχρωμο, μυρωδάτο σκηνικό.

Ανθισμένες λεβάντες και ελίχρυσοι δημιουργούν ένα συγκλονιστικά όμορφο τοπίο στη Θεσσαλονίκη, που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής.

Ο φωτογραφικός φακός του Βασίλη Βερβερίδη και της Motion Team αποτύπωσε την ολάνθιστη πεδιάδα.


Φωτογραφίες: Το πολύχρωμο σκηνικό της Θεσσαλονίκης

Την ώρα που ο ήλιος χαρίζει τα ζεστά του χρώματα, οι κίτρινες και οι μωβ αποχρώσεις κάνουν το δικό τους παιχνίδισμα.
                                                             Λεβάντες στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης

Οι καλλιέργειες των αρωματικών Φαρμακευτικών φυτών στον δήμο Θερμαϊκού, που βρίσκονται στο χωριό Μεσημέρι, έχουν αποτελέσει πολλές φορές σκηνικό φωτογραφιών και όχι άδικα, μιας και η ομορφιά είναι απερίγραπτη. Μια ματιά, στην τοποθεσία «Μεσημέρι» στο Instagram θα σας πείσει ότι πρόκειται για ένα άκρως instagram-ικό τοπίο, με επαγγελματίες φωτογράφους και ερασιτέχνες να αιχμαλωτίζουν έναν τόπο ονειρικό.
                                        Το κίτρινο του ελίχρυσου και το μωβ της λεβάντας... όνειρο

Από τη μία η μυρωδάτη λεβάντα χρησιμοποιείται στην παραγωγή αρωμάτων, καλλυντικών και σαπουνιών, ενώ αρκετοί αγαπούν το αιθέριο έλαιό της.

                                                                                   Σαν ζωγραφιά

Από την άλλη, ο ελίχρυσος λέγεται ότι συμβολίζει την αιώνια αγάπη και συνδέεται με τον μύθο του Πάρη και της ωραίας Ελένης. Σύμφωνα με αυτόν όταν ο Πάρης έκλεψε την ωραία Ελένη από την Σπάρτη και ταξίδευαν προς την Τροία, σταμάτησαν στα Κύθηρα για να κάνουν σπονδές προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης που τους προστάτευε. Εκεί πέρασαν λίγες μέρες και ολοκλήρωσαν τον έρωτά τους. Η ωραία Ελένη όμως ζήλεψε την θέα Αφροδίτη που κατά την μυθολογία ζούσε στο νησί και απαίτησε από τον Πάρη να της πει ότι εκείνη ήταν η πιο όμορφη γυναίκα. Ο Πάρης θέλοντας να καθησυχάσει την ωραία Ελένη της είπε δείχνοντας το κίτρινο άνθος : «Βλέπεις αυτό το λουλούδι; Τα μαλλιά σου έχουν το χρυσαφί του χρώμα, το σώμα σου μοιάζει με τον μίσχο του και το δέρμα σου είναι απαλό σαν τα πέταλά του. Η ομορφιά σου θα διατηρηθεί έτσι για πάντα» . Και το λουλούδι ονομάστηκε σεμπρεβίβα.
                                                     Λεβάντες και ελίχρυσοι από ψηλά


ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου