Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Ομολογία λόγιου ισλαμιστή: «Πράξη ντροπής ο σφετερισμός της Αγίας Σοφίας» – Η προφητεία για την Πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται ίσως για την πιο ριζοσπαστική και λογική φωνή αυτή τη στιγμή στο Ισλάμ.
Ο λόγος για τον Imran Nazar Hosein, έναν ισλαμιστή λόγιο και φιλόσοφο ο οποίος δεν διστάζει να μιλήσει ανοικτά για τα εγκλήματα των προγόνων του κατά του Ελληνισμού και όχι μόνο.

Ποιος είναι

Ο Imran Nazar Hosein (γεννημένος το 1942) είναι ισλαμιστής λόγιος, συγγραφέας και φιλόσοφος, ο οποίος ειδικεύεται στην ισλαμική εσχατολογία, την παγκόσμια πολιτική, τα οικονομικά και τα σύγχρονα κοινωνικοοικονομικά / πολιτικά θέματα.

Γεννήθηκε στο νησί του Τρινιτάντ στην Καραϊβική το 1942 από γονείς των οποίων οι πρόγονοι είχαν μεταναστεύσει από την Ινδία. Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Aleemiyah στο Καράτσι και έχει σπουδάσει σε διάφορα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως το Πανεπιστήμιο του Καράτσι, το Πανεπιστήμιο των Δυτικών Ινδιών, το Πανεπιστήμιο Al Azhar και το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στην Ελβετία.
Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως Υπάλληλος Εξωτερικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυβέρνησης του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, αλλά εγκατέλειψε τη δουλειά του το 1985 για να αφιερώσει τη ζωή του στην αποστολή για το Ισλάμ. Έζησε στη Νέα Υόρκη για δέκα χρόνια, οπότε υπηρέτησε ως Διευθυντής Ισλαμικών Σπουδών για τη Μεικτή Επιτροπή Μουσουλμανικών Οργανώσεων της Ευρύτερης Νέας Υόρκης.
.

Η ομολογία για την Αγία Σοφία και η «προφητεία» για την Πόλη

Ένα από τα πράγματα που τον κάνει ίσως μοναδικό στο σινάφι του είναι πως ο Imran Nazar Hosein αρνείται πεισματικά να αναφερθεί στην Κωνσταντινούπολη ως «Istanbul» όπως έχει επικρατήσει σχεδόν σε ολόκληρη την υφήλιο.
Στο παρακάτω διαφωτιστικό βίντεο, ο ίδιος κάνει μία παρέμβαση-ομολογία αρκετά άβολη συλλήβδην για το ισλαμικό κοινό.
Μάλιστα αναφέρεται στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Τέτοιες παραδοχές έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν γίνονται από άτομα που ασπάζονται το Ισλάμ και έχουν μελετήσει όσο λίγοι για αυτό.
«Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη, το πρώτο πράγμα που έκανε στην πόλη ήταν να σφετεριστεί τον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό που χτίστηκε ποτέ στη Χριστιανοσύνη, την Αγία Σοφία, η οποία ήταν η καρδιά του Βυζαντινού Χριστιανισμού. Υπήρχε για περισσότερα από χίλια χρόνια ως ο κύριος καθεδρικός ναός του χριστιανικού κόσμου. Ο σουλτάνος ​​Μωάμεθ προέβη σε μια πράξη, την οποία δυστυχώς περιγράφω ως αμαρτωλή – τεράστια αμαρτωλή και ηλίθια. Λυπάμαι που πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτήν τη γλώσσα, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει. Ντρόπιασε το Ισλάμ όταν πήρε αυτόν τον χριστιανικό καθεδρικό ναό, που δεν ήταν εγκαταλελειμμένο κτήριο, και το μετέτρεψε σε τζαμί. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε κάτι τέτοιο.
Συγκεκριμένα, ο Προφήτης μας Μωάμεθ είπε ότι στο τέλος θα κάνουμε συμμαχία με τους Ρουμ, δηλαδή τη Ρώμη. Δεν μπορεί αυτή να είναι η αρχαία Ρώμη, με την οποία πολεμήσαμε πριν πάρουμε την Κωνσταντινούπολη. Δεν μπορεί να είναι η Ρώμη που οι γυναίκες υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Η μόνη άλλη Ρώμη είναι στη Μόσχα, η ανατολική χριστιανική.
“Θα κάνεις συμμαχία με τους Ρουμ”.
Και αυτός είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός των Ρωμιών. Αν είχατε κάποια αίσθηση στο μυαλό σας, δεν θα είχατε κάνει ποτέ τόσο ανόητο, τερατώδες κακό πράγμα. Αυτός είναι ο καθεδρικός ναός τους, όχι ο δικός μας.
Έτσι, την πρώτη μέρα που ο μουσουλμανικός στρατός μας θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο διοικητής, επειδή ο Προφήτης τον χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα εξαιρετικό» διοικητή, είναι να επιστρέψει τον Καθεδρικό Ναό στους Χριστιανούς και να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της Κοινότητας του Μωάμεθ. Και θα επιστρέψουμε το όνομα στην πόλη, το όνομα που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Μωάμεθ. Αντίο, Μουσταφά Κεμάλ“».

ΠΗΓΗ el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου