Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας για τον Ερντογάν και την παραδοχή της Γενοκτονίας των Ελλήνων

Τη συγγνώμη της Τουρκίας περιμένει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, μετά την ωμή παραδοχή της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από λίγες ημέρες σε λόγο του, φωτογραφίζοντας τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Λέσχης, «με διάφορους ξένους λαούς και ξένα εδάφη “οικοδόμησαν” το γειτονικό ψευδοκράτος. Με πολύ αίμα. Και όπως λέει ο λαός “με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο έκαναν”».

Στη συνέχεια παρατίθεται η δήλωση του Τούρκου προέδρου, ο οποίος είπε: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα».



Συνεχίζοντας την πολιτική του παρέμβαση, το ποντιακό σωματείο αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Τουρκία. «Εννοείται, και είναι απόλυτα φυσιολογικό, να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής όλης της κατεχόμενης πατρίδας μας, δηλαδή της Μικράς Ασίας, του Πόντου και φυσικά της βόρειας Κύπρου».

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου