Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με το σουλάτσο στο Βόσπορο από το πολεμικό "Αλιάκμων"

Πριν από λίγες μέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε την είδηση πως πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού διήλθε τον Βόσπορο με την γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανη

Η τουρκική αναστάτωση όταν εντόπισαν το πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ΠΓΥ ''ΑΛΙΑΚΜΩΝ'' (A-470) ήταν διάχυτη και μάλιστα αποτυπώθηκε και σε διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία έπνεαν μένεα κατά της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται, το ελληνικό πολεμικό πλοίο πέρασε από τα στενά των Δαρδανελίων χωρίς να εφαρμόσει τις διαδικασίες σχετικά με την τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές εισερχόμενο στο Στενό των Δαρδανελίων από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στις 7.30 π.μ., το πολεμικό πλοίο «Aliakmon» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με τον αριθμό πλαγιάς Α470 βρισκόταν μπροστά από το Τσανάκαλε περίπου στις 09.30 μετά την επιστροφή στο Ακρωτήριο Νάρα. Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνόδευσε το ελληνικό πολεμικό πλοίο, το οποίο ήρθε μπροστά από το ημείο "Stop Passenger" και το κάστρο Kilitbahir και πέρασε από το Βόσπορο χωρίς να τηρήσει τις διαδικασίες σχετικά με την τουρκική σημαία.

Στην συνέχεια το ελληνικό πολεμικό πλοίο έπλευσε προς το Αιγαίο Πέλαγος, λένε ο Τούρκοι...

Η ενόχληση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και ο “πόλεμος νεύρων” επακόλουθος...

Υπεβνθυμίζεται πως το 2017 στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 17». Ενώ τα πλοία από Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία και Αίγυπτο ύψωσαν την ελληνική σημαία, από τη στιγμή που κατέπλευσαν σε ελληνικό λιμάνι, το τουρκικό TCG ALANYA αρνήθηκε να πράξει το ίδιο!!!

Το Σάββατο πάντως ο Ερντογάν πάντως σε μια από τις γνωστές “κωλοτούμπες” θέλοντας να φανεί και φιλοΕυρωπαίος δήλωσε πως “βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη και δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν” .


 

Επεισόδιο και με αμερικανικό πλοιο

Πριν από λίγο υπήρξαν πληροφορίες και για επεισόδιο με αμερικανικό πλοίο... Το πολεμικό πλοίο USS Donald Cook, που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ με αριθμό πλάτους 75, έπλευσε μέσω των στενών των Δαρδανελίων προς τη Θάλασσα του Μαρμαρά. Εισήλθε στα Δαρδανέλια στις 09:35. Το πλοίο, το οποίο πέρασε το Κάστρο Kilitbahir και το σημείο "Stop Passenger", βρισκόταν μπροστά από το Çanakkale περίπου στις 10.30.

Η στενή επαφή της τουρκικής ακτοφυλακής, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, με το αμερικανικό πολεμικό πλοίο επέστησε την προσοχή κατά τη διέλευση του ακρωτηρίου Nara, το οποίο είναι το πιο δύσκολο σημείο ελιγμών στο Βόσπορο.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου