Τρίτη 6 Απριλίου 2021

«Συναγερμός» στη Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων

«Τρέχουν» οι εξελίξεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, καθώς πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου ανακοίνωσε μια μαζική άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τη στιγμή που Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωνε ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ είναι ο μοναδικός τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στο Ντονμπάς.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα επιδεινώσει τη σύγκρουση μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και στη συνέχεια έγινε γνωστό από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας η μεγάλη αυτή άσκηση, που έχει ως στόχο να επιθεωρηθεί η ετοιμότητα των ρωσικών στρατευμάτων, σε μια χρονική συγκυρία εξαιρετικά «ύποπτη» αλλά και τεταμένη.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Αμφιβάλλουμε βαθύτατα για το ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία κατά κάποιο τρόπο να επιλύσει το εσωτερικό της πρόβλημα. Κατά την άποψή μας, θα επιδεινώσει την κατάσταση, επειδή μιλώντας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αγνοείται η γνώμη του κόσμου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Αν ρωτήσετε την γνώμη μερικών εκατομμυρίων ανθρώπων στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες, θα καταλάβετε ότι μια τέτοια ένταξη στο ΝΑΤΟ γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι βαθύτατα απαράδεκτη».

Τη σκυτάλη πήρε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόϊγκου ο οποίος ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου ξεκίνησε μια προγραμματισμένη και τεράστιας κλίμακας άσκηση – επιθεώρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλες τις στρατιωτικές περιφέρειες, με τη συμμετοχή επίσης ναυτικών δυνάμεων του Βορείου Στόλου, της Άπω Ανατολής και του Ειρηνικού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Defence Blog | Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου