Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ερντογάν σε Μέρκελ: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα του κρατάει «μετριοπαθή στάση»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα είπε στη Γερμανίδα Καγκελάριο πως η Ελλάδα «συνεχίζει τις προκλήσεις».

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά στην Άνγκελα Μέρκελ: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες, ενώ η Τουρκία διατηρεί μετριοπαθή στάση».

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική.

Τετ α τετ Μάας – Τσαβούσογλου με διμερή και διεθνή θέματα στην ατζέντα

Διευκρινίσεις για τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

«Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και των διεθνών ζητημάτων θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσαβούσογλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας και χαιρόμαστε που έρχεται», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή (διαδικτυακή) συνέντευξη Τύπου», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ newsbeast

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου