Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021

TRT: Ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν για «επαναχάραξη» συνόρων

Συνάντηση στην Αδριανούπολη πραγματοποίησαν ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία για την «επαναχάραξη» των συνόρων των δύο χωρών, ισχυρίζεται μερίδα των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, γράφει ο Θανάσης Αργυράκης στο Law and Order.

Να σημειωθεί πως πέρυσι είχαν προκληθεί επεισόδια λόγω της ύψωσης του ελληνικού «φτάχτη» σε ορισμένα σημεία του Έβρου, ενώ είναι γνωστές οι αμφισβητήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, TRT, «οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας συναντήθηκαν στην Αδριανούπολη για την επαναχάραξη των συνόρων»(!).Σημειώνει, ακόμα ότι «εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συζήτησαν για την επαναχάραξη των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και αντάλλαξαν απόψεις, προσδοκίες και τους στόχους αμφότερων των χωρών».

Στη «διήμερη συνάντηση που έγινε σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Αδριανούπολη», προσθέτει η ιστοσελίδα, «ο Χακάν Οζντεμίρ (Hakan Özdemir), επικεφαλής του Τμήματος Συνόρων του υπουργείου Εξωτερικών, ηγήθηκε της τουρκικής αντιπροσωπείας, και ο Αθανάσιος Λεούσης, επικεφαλής του Αεροναυτικού Τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών, ηγήθηκε της ελληνικής».

Η συνάντηση, κατά το ίδιο δημοσίευμα, «επικεντρώθηκε στην επαναχάραξη των συνόρων και στις απόψεις των δύο πλευρών σε ζητήματα που σχετίζονται με τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα».

Κατά τις συνομιλίες 25-27 Μαΐου «εκφράστηκε το όφελος της αμοιβαίας ανταλλαγής απόψεων σε σχετικά ζητήματα από αμφότερες τις αντιπροσωπείες, ενώ δόθηκε έμφαση στη βούληση περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας». 

ΠΗΓΗ tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου