Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Γάλλος Στρατηγός: Έρχεται μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία

"Οι κίνδυνοι πλησιάζουν τη Γαλλία", προειδοποιεί ο στρατηγός Lecointre

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει προειδοποιήσει πριν από ένα μήνα για την αποχώρηση του επικεφαλής των Γαλλικών ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού François Lecointre.

Λίγο πριν από το φινάλε του ο Γάλλος αξιωματικός έδωσε ρεσιτάλ κάνοντας λόγο για εντατικοποίηση των συγκρούσεων, πολλαπλασιασμό πεδίων πολέμου και προειδοποίησε για πολλούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Γαλλία τα επόμενα χρόνια.


Ο για λίγες μέρες ακόμη Αρχηγός του Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός François Lecointre, που διορίστηκε το 2017 μετά την παραίτηση του Pierre de Villiers, σε συνέντευξη στη Le Figaro εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να περιγράψει τις προκλήσεις του αύριο.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, προειδοποιεί για τις συγκρούσεις του μέλλοντος, οι οποίες προδιαγράφονται πολλαπλές και έντονες. "Οι αντιπαραθέσεις με περιφερειακούς φορείς - Τουρκία, Ιράν, Ρωσία - θα είναι όλο και πιο σκληρές και ισχυρότερες", προειδοποιεί ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κίνδυνοι "πλησιάζουν" και «η Γαλλία δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα μείνει μακριά όπως σε μια προστατευμένη φούσκα» . Οι συγκρούσεις δεν πρόκειται μόνο να ενταθούν, με τους "ολοένα και πιο επιθετικούς ανταγωνιστές" , αλλά και να πολλαπλασιαστούν. "Οι απειλές είναι αθροιστικές", προειδοποιεί ο François Lecointre. "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει και αναπτύσσεται σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής χωρίς να ξεχνάμε τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αλλά και το πως να αντιμετωπίζουμε άλλους κινδύνους", εξηγεί.

"Προετοιμαστείτε για έναν μελλοντικό πόλεμο"

Αντιμέτωποι με την ποικιλία αυτών των «κινδύνων» , ιδίως «στο διάστημα, στον κυβερνοχώρο και στον βυθό» , ο στρατός πρέπει να είναι ευέλικτος, έτοιμος να επέμβει σε όλα τα μέτωπα. "Δεν υπάρχει ζήτημα να εγκαταλείψουμε τον έναν τομέα για να φροντίσουμε τους άλλους" , εξηγεί ο στρατηγός François Lecointre στο Figaro . «Συνεχίζουμε συνεχώς μια σύνθετη πράξη εξισορρόπησης. Είμαστε ένας στρατός απασχόλησης που πρέπει επίσης να προετοιμαστεί για έναν μελλοντικό πόλεμο που δεν είναι σημερινός" .

Ένας μελλοντικός πόλεμος θα είναι ίσως ένας πόλεμος του μέλλοντος, ακόμη και στον κυβερνοχώρο, σχολίασε.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου