Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Νέα παρέμβαση Μενέντεζ για τα Βαρώσια

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KATIA CHRISTODOULOU
Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη
Από το ertnews 

Την ανάληψη δράσης εκ μέρους του Προέδρου Μπάιντεν για να ανακοπεί η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, ζητεί ο Γερουσιαστής Μενέντεζ με επιστολή που θα επιδοθεί στον Λευκό Οίκο τις επόμενες ημέρες. Η επιστολή έχει ήδη προωθηθεί στην Γερουσία όπου εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει την στήριξη αρκετών νομοθετών.

Με αφορμή την επερχόμενη επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο (κατά την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος προετοιμάζει θριαμβευτική εμφάνιση στα κατεχόμενα) ο κ. Μενέντεζ και άλλοι κορυφαίοι γερουσιαστές ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας και πυγμής και να ανακόψει την επιθετικότητα και τους σχεδιασμούς Ερντογάν.

Στην επιστολή (την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπογράφουν ήδη αρκετοί σημαντικοί γερουσιαστές) αναφέρεται ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου θα οξύνει περαιτέρω την ήδη απαράδεκτη κατάσταση, συνεπώς δεν πρέπει να γίνει.

Σε σχέση με τα Βαρώσια (στα οποία γίνεται εκτενής αναφορά) τονίζεται ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η επιβολή νέων τετελεσμένων, ενώ το άνοιγμα τους θα πρέπει, όπως λένε εμφατικά οι γερουσιαστές, να επιφέρει κυρώσεις σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη

ΠΗΓΗ ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου