Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Λευκωσίας

Στα ύψη η ένταση

Δύο τούρκικά F-16 παραβίασαν το απόγευμα της Κυριακής το FIR της Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Φρουράς Χρίστος Πιερής, τα δύο τουρκικά μαχητικά εισήλθαν η ώρα 15:25 και εξήλθαν στις 16:05 το απόγευμα από το FIR της Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους πέρασαν πάνω από τις κατεχόμενες περιοχές και πάνω από την περιοχή Δερύνειας (κοντά στην πράσινη γραμμή).

Σύμφωνα με τον κ. Πιερή το Υπουργείο Άμυνας μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβουν σε διαβήματα.

Το περιστατικό, όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Φ είναι μια δραστηριότητα που γίνεται κάθε χρόνο παραμονές της 20ης Ιουλίου.

Kαι όλα αυτά, την στιγμή που όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα, Τούρκοι Αξιωματούχοι, ανέφεραν ότι η επίσκεψη έχει ιστορικό χαρακτήρα και ότι θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αλλάξουν το μέλλον της Κύπρου.

Οι σημαντικότερες εκπλήξεις που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν θα είναι τα βήματα που θα λάβουν οι Τουρκικές Δημοκρατίες για να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ. Επίσημες πηγές που παρέχουν πληροφορίες στην τουρκική εφημερίδα κοινοποίησαν τις πληροφορίες ότι αντιπροσωπείες που εκπροσωπούν το Αζερμπαϊτζάν, το Κιργιστάν και το Καζακστάν ήρθαν στο νησί για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ένα άλλο θέμα κρίσιμης σημασίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα είναι η ανακοίνωση του επίσημου ανοίγματος του Αεροδρομίου Geçitkale ως στρατιωτικού αεροδρομίου. ''Το Geçitkale, που θα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική βάση στη λεκάνη της Μεσογείου, θα γίνει επίσης η πιο σημαντική βάση UAV και SİHA στον κόσμο'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου