Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Λιβύη: Ο Χαφτάρ αναστέλλει τα στρατιωτικά του καθήκοντα και ορίζει διάδοχο

Την Τετάρτη, ο διοικητής του εθνικού στρατού της Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ανέστειλε επίσημα τα στρατιωτικά του καθήκοντα, ανακοινώνοντας την ανάθεση ως αρχηγό του Στρατού τον αντιστράτηγο Αμπντέλ Ραζέκ αλ Ναντόρι , για περίοδο τριών μηνών.

Η περίοδος των τριών μηνών ξεκινά από αύριο Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διοίκηση στη σελίδα της στο Facebook.

Η απόφαση, η οποία έφερε τον αριθμό 344 του 2021, όριζε, στο πρώτο της άρθρο, ότι στον αλ Ναντόρι ανατέθηκαν τα καθήκοντα του αρχηγού, «και για το σκοπό αυτό έχει όλες τις εξουσίες που ορίζονται από το νόμο αριθ. 1 του 2015 σχετικά με την επαναφορά της θέσης του Γενικού Διοικητή ».
Ενώ το δεύτερο άρθρο ορίζει ότι «ο Αλ-Ναντόρι θα αναλάβει τα καθήκοντα του αρχηγού για τρεις μήνες, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου».

Ο νόμος με 77 άρθρα, ο οποίος δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, φέρει τον αριθμό 1 του 2021 και υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής, ρυθμίζει τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Άρθρο του νόμου υποδεικνύει ότι κάθε στρατιωτικός ή πολίτης μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, υπό την προϋπόθεση ότι «σταματά την άσκηση των καθηκόντων του τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών» και εάν δεν εκλεγεί, «επιστρέφει στην προηγούμενη εργασία του».

alwasat.ly

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

 https://www.echedoros-a.gr

ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου