Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΟΗΕ πολύ αρνητικός με την Κύπρο, πολύ φιλικός με την Τουρκία…

Στη Νέα Υόρκη έφτασε το Σάββατο το βράδυ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Από χθες ξεκίνησε τις σημαντικές επαφές του. Δεν είναι τα πράγματα ίδια, όπως τα παλιά καλά χρόνια, πριν δηλαδή από την εμφάνιση του κορωνοϊού. Όλα είναι διαφορετικά πια. Στην αμερικανική μεγαλούπολη έφτασαν λίγοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί, ανάμεσά τους ο κ. Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Θα έχει ενδιαφέρον και η δική τους συνάντηση μετά την υπουργοποίηση, εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, του πρώην στενού συνεργάτη του Κυπρίου προέδρου, Χρήστου Στυλιανίδη, αν και τα

είπαν και στην Αθήνα. Ο κ.Αναστασιάδης δεν έχει χωνέψει ακόμα την πράξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Οι ισχυροί της γης, αποδείχθηκαν μικροί μπροστά στην πανδημία που σαρώνει το σύμπαν. Και φυσικά, δεν άλλαξαν. Παραμένουν το ίδιο αλαζονικοί, το ίδιο διεφθαρμένοι. Δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας ιός, που έφυγε από κάποιο εργαστήριο, τους νίκησε και τους εξευτέλισε.

Ο κ. Αναστασιάδης επιδίωξε και θα έχει μερικές καλές συναντήσεις σε ένα περιβάλλον, βέβαια, που είναι επικίνδυνο, όχι μόνο λόγω της πανδημίας. Η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών παραμένει εξαιρετικά φιλική προς τις τουρκικές θέσεις και από κοινού με τους πάντα ανθέλληνες Βρετανούς δημιουργούν μύρια προβλήματα στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Η αποχώρηση της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ δεν θα αλλάξει την πολιτική της Γραμματείας, ακόμα και αν τα «διαπιστευτήρια» της διαδόχου της, είναι σχετικά καλά. Η Τουρκία φρόντισε να επιτεθεί στην κ. Μελίσσα Πάρκ (Melissa Parke), πρώην πολιτικό από την Αυστραλία. Την κατηγορεί για αντιτουρκική συμπεριφορά, κάτι που δεν ισχύει. Ότι είχε δηλώσει η κ. Παρκ, ως εκπρόσωπος του πολιτικού κόσμου στη χώρα της, ήταν η αλήθεια. Τελικά κατάφερε και την …”έφαγε”!

                                       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ  defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου