Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Τούρκος υπουργός Ενέργειας για έρευνες υδρογονανθράκων: Kάναμε 8 γεωτρήσεις και δεν βρήκαμε τίποτα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο κ. Ντονμέζ μίλησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου και τόνισε ότι "κάναμε οκτώ γεωτρήσεις επί 2-3 χρόνια και δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε κάτι απτό".

Αφού αρχικά η Άγκυρα είχε πολυδιαφημίσει τις γεωτρήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα εντός της κυπρακής ΑΟΖ, σήμερα παραδέχεται ότι δεν εντόπισε τίποτα το αξιοποιήσιμο.

"Δεν βρήκαμε τίποτα, αλλά θα συνεχίσουμε", λέει για τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ χαρακτηρίζοντας συγχρόνως προκλητικά τις συγκεκριμένες περιοχές "τουρκικής δικαιοδοσίας".

Ο κ. Ντονμέζ μίλησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου και αναφέρθηκε στα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας πως μπορούν να καλύψουν το 1/3 των ετήσιων εγχώριων αναγκών της Τουρκίας". 


 Ειδικότερα, μιλώντας για την Ανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ο κ. Ντολμέζ δήλωσε:

"Εκεί πέρα κάναμε οκτώ γεωτρήσεις επί 2-3 χρόνια και δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε κάτι απτό. Βρήκαμε κάποια σημάδια αλλά δεν ήταν οικονομικά. Οι σεισμικές μας μελέτες συνεχίζονται. Φυσικά με την ανακάλυψη στην Μαύρη Θάλασσα επικεντρωθήκαμε σε εκείνη την πλευρά λόγω της έντασης του επιχειρηματικού σχεδίου εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελήσαμε την Μεσόγειο και δεν θα μπούμε ξανά εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στις δικές μας περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας". 

ΠΗΓΗ thetoc

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου