Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Gowind vs. Doha: Κορβέτες με οπλισμό βαρύτερο από τις MEKO 200 και τις “S”

Η νέα “ναυμαχία” για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού άρχισε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για αγορά τριών συν μιας Γαλλικών φρεγατών Belharra από τη Naval Group. Οι Γάλλοι ήδη είχαν καταθέσει στο “πακέτο” της προσφοράς τους για τις Belharra και την πρότασή τους για επίσης τρεις συν μία κορβέτες Gowind σαν αυτές που ήδη ναυπηγούνται για λογαριασμό του Αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού. Πρόταση εξαιρετικά δελεαστική για τον Στόλο αφού πρόκειται για ένα σύγχρονο πολεμικό πλοίο, μια Μονάδα επιφανείας με δυνατότητες που πλησιάζουν αυτές της Belharra.

Του ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΚΑ
ΠΗΓΗ: NEWPOST


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος για κάθε Gowind με πλήρη οπλισμό και υποστήριξη για τουλάχιστον τρία χρόνια αγγίζει περίπου τα 400 εκ ευρώ. Πρόκειται για την Gowind 2500 με 16 θέσεις για αντιαεροπορικούς πυραύλους Μica, 8 εκτοξευτές αντιπλοϊκών Exocet Block 3, πυροβόλο 76mm, αντιπυραυλικό σύστημα RAM, Sonar τρόπιδας αλλά και συρόμενο Sonar Captas 2, όπως και δυνατότητα μεταφοράς ελικοπτέρου αλλά και μη επανδρωμένου.

Ένα πλήρες “πακέτο” οπλισμού που παραπέμπει ουσιαστικά σε μια μικρή φρεγάτα με σαφώς πολύ πιο μεγάλη δύναμη πυρός από τις κύριες Μονάδες επιφανείας που διαθέτει σήμερα ο Στόλος, δηλαδή τις MEKO και φυσικά τις παλαιότερες με τεχνολογία 70’ “S”. Η απάντηση της πανίσχυρης Ιταλικής Fincantieri… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ FINCANTIERI




ΠΗΓΗ defence-point



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου