Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021

Libya Review: Η Ελλάδα αναλαμβάνει την εκπαίδευση του Λιμενικού της Λιβύης

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, δήλωσε ότι η Αθήνα θέλει σταθερότητα στη Λιβύη και προσφέρεται να βοηθήσει ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί, μεταδίδει η λιβυκή ιστοσελίδα Libya Review.

Ο Φραγκογιάννης έφτασε στην Τρίπολη την Κυριακή επικεφαλής μιας επιχειρηματικής αντιπροσωπείας και πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμεντ Καλίλ Ίσα.

Στις κοινές δηλώσεις ο Φραγκογιάννης ζήτησε την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

Επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε Προξενείο στη Βεγγάζη και ήταν η πρώτη που έφτασε στη Λιβύη με μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Εξέφρασε επίσης υποστήριξη για τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.

Με τη σειρά του, ο Λίβυος υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για την άφιξη της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, χαιρέτισε την υποστήριξη της Ελλάδας στη Λιβύη και δήλωσε ότι σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Περιέγραψε τις σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης ως «άριστες» και τόνισε ότι ανυπομονεί να τις ενισχύσει.

«Αυτό που ξεχωρίζει στις σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης είναι ότι η Ελλάδα δεν έβλαψε ποτέ τη Λιβύη, ούτε επιβαρύνεται με εχθρότητα προς τη Λιβύη», είπε ο Μοχάμεντ Καλίλ Ίσα, επαινώντας την επιρροή της Ελλάδας στη Μεσόγειο και τον ευρύτερο κόσμο.

Ο Φραγκογιάννης παρουσίασε επίσης μια προσφορά για την εκπαίδευση του Λιβυκού Λιμενικού Σώματος από τους Έλληνες ομολόγους τους, η οποία έγινε δεκτή από τον Μοχάμεντ Καλίλ Ίσα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιβύη, ο Φραγκογιάννης παρακολούθησε τα εγκαίνια του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας-Λιβύης, όπου υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του Enterprise Greece και της Λιβυκής Επενδυτικής Αρχής (LIA). 

ΠΗΓΗ tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου