Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Featured - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος “Ένα βήμα από τη συμφωνία με τους Γάλλους για συνολικά πέντε κορβέτες Gowind”

Οι Γάλλοι της Naval Group στην πρότασή τους για πέντε κορβέτες Gowind βάζουν στο «κάδρο» και τα Ελληνικά ναυπηγεία γεγονός που ικανοποιεί τόσο το Πολεμικό Ναυτικό όσο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κοντά σε μια νέα μεγάλη συμφωνία με τους Γάλλους φαίνεται ότι βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό έπειτα από το καινούργιο «χτύπημα» της Naval Group. Η πρόταση-ρελάνς απέναντι σε Ολλανδούς και Ιταλούς, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ικανοποιεί απόλυτα τους Επιτελείς του ΠΝ, προβλέπει πέντε αντί για τέσσερις κορβέτες Gowind με γρήγορη παράδοση και κόστος που αγγίζει περίπου το 1,8 δις ευρώ δηλαδή 100 εκ περισσότερα από την προηγούμενη προσφορά της Γαλλικής εταιρείας η οποία όμως αφορούσε τέσσερις και όχι πέντε κορβέτες.
Οι Γάλλοι αφουγκράζονται την άμεση ανάγκη του Πολεμικού Ναυτικού για καινούργιες Μονάδες επιφάνειας και δείχνουν αποφασισμένοι να επικρατήσουν και στη «ναυμαχία» για τις κορβέτες. Έτσι στην καινούργια τους πρόταση προσθέτουν μια ακόμη Gowind συμπιέζοντας το κόστος εντός του budget που έχει στη διάθεσή του το ΠΝ και γίνονται πλέον το πολύ μεγάλο φαβορί για να κυριαρχήσουν και στο πρόγραμμα των κορβετών.  

                                             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου