Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Καλαρρύτης Λ.: Για ποιες στρατηγικές αλλαγές πληρώνει το τίμημα η Ουκρανία(Βίντεο)

Ο γνωστός δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης μίλησε στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (06-03-2022). 

Ο κ. Καλαρρύτης είπε ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν εκπληρώσει τους αντικειμενικούς στόχους της εκστρατείας του. Η Ρωσία εμφανίζεται διατεθιμένη να εμπλακεί σε έναν πλήρη πόλεμο με τη Δύση ενώ η Δύση όχι. Αυτό φαίνεται και από τη θέση του ΝΑΤΟ ότι δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε πόλεμο με την Ρωσία. 

Ο κ. Καλαρρύτης συνέχισε λέγοντας ότι τα μηνύματα που στέλνει η Δύση αξιολογούνται από τον Πούτιν που θεωρεί ότι πρέπει να πάρει μία ιστορική ρεβάνς για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Φαίνεται, όπως είπε, ότι η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα για να γίνουν μία σειρά από στρατηγικές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές είναι ότι αναζωογονείται του ΝΑΤΟ, συσπειρώνεται και επανεξοπλίζεται η Ευρώπη γύρω από το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ επανακάμπτουν στην Ευρώπη ισχυρές, η Ρωσία εμφανίζεται ως η παλιά ισχυρή απειλή του ΝΑΤΟ και η Γερμανία να τερματίζει τη σχέση στρατηγικού χαρακτήρα με την Ρωσία, 

Ο κ. Καλαρρύτης είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας τράβηξε το σχοινί απέναντι στην Ρωσία είτε γιατί είχε διαβεβαιώσεις ότι θα έχει βοήθεια, η οποία δεν ήρθε, είτε γιατί ερμήνευσε λάθος τις προθέσεις των άλλων. 

Κατέληξε λέγοντας ότι όλη η Ευρωπή θα "καταλάβει" τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία κυρίως σε ότι αφορά το ενεργειακό κόστος.

Πηγή: ertflix.gr https://www.ertflix.gr/series/ser.147...

Το βίντεο είναι από το Ενημέρωση και Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου