Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Στο μυαλό του Πούτιν δεν υπάρχει διπλωματική λύση: Ότι απαίτησε αποφάσισε να το πάρει με τη δύναμη των όπλων… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Βλέπουμε μία περίεργη ηρεμία στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ήσυχοι. Διότι μπορεί να πρόκειται για την ηρεμία πριν από την απόλυτη καταιγίδα, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποφασίσει να ισοπεδώσει την Ουκρανία. Και τα πρώτα σημάδια τα βλέπουμε.

Σκοτώνει και καταστρέφει επί τούτου… Δείχνει ότι είναι αποφασιμένος να πάρει με τη δύναμη των όπλων ότι απαίτησε πριν ξεκινήσει η φονική εισβολή της Ρωσίας. Χωρίς αμφιβολία ο Πούτιν δείχνει ένα άλλο ευατό, που έκρυβε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Του στυγνού πράκτορα της διαβόητης KGB στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα βρίσκεται στο Καμπ Ντέιβιντ μέχρι την Κυριακή το απόγευμα. Τις προηγούμενες ώρες, οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών -το τελευταίο είναι αρμόδιο για τις κυρώσεις- διαβουλεύθηκαν με τους στενούς τους συνεργάτες και με Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Παρατηρείται σίγουρα αποφασιστικότητα και μία άνευ προηγουμένου κινητικότητα, αλλά έχουν ενώπιον τους και τα συμπεράσματα, τόσο της διπλωματικής προσπάθειας που συνεχίστηκε και το Σάββατο από τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, όσο και της κατάστασης επί του εδάφους, που χαρακτηρίζεται δραματική.

Για τα θέματα αυτά, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τον Γιάννη Παπαδόπουλο.


Αναφορικά με τη διπλωματική προσπάθεια. Οι ελπίδες για ειρηνική λύση φαίνεται να έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια. Οι υπηρεσίες που παρακολουθούν τον τρόπο δράσης και αντίδρασης του προέδρου Πούτιν και των στενών συνεργατών του έχουν απογοητευθεί.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι «εάν υπάρχουν διπλωματικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμα, είμαστε έτοιμοι να τα λάβουμε”.

Ήταν η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας να εμπλακεί η Δύση περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι «εργαζόμαστε για να θέσουμε τους Ουκρανούς στην ισχυρότερη δυνατή διαπραγματευτική θέση».

Τα μηνύματα που έφτασαν από το Ισραήλ δεν είναι καλά. Η προσπάθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού δεν προχώρησε αν και τη συνεχίζει σε συνεννόηση με την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και το Παρίσι. Η Τουρκία στέλνει περίεργα μηνύματα στην αμερικανική πρωτεύουσα. Ότι ναι μεν κατέρρευσε η δική της προσπάθεια, αλλά την συντηρεί περισσότερο για να έχει πολιτικά και διπλωματικά κέρδη, που στοχεύει να τα χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό.


Η αίσθηση που έχουν οι αξιωματούχοι εδώ, είναι ότι ο κ. Πούτιν, τις τελευταίες 24 ώρες, είναι ενθαρρυμένος από την κατάσταση στο πολεμικό πεδίο και γι’ αυτό το λόγο αναμένουν ότι θα συνομιλεί με ξένους ηγέτες χωρίς να πιστεύει στη διπλωματία.

Από την πλευρά του Πενταγώνου, στα υψηλά δώματα, τέθηκε ένα κρίσιμο ερώτημα που αφορά την προεδρική εντολή για μηδενική ανάμειξη σε στρατιωτικό επίπεδο στην Ουκρανία. Όπως είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα προκληθεί για την Ουκρανία.

Το ερώτημα αφορά την προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν όταν μίλησαν τις προάλλες, ότι θα κτυπηθούν οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες.

Η Ρωσία θεωρεί αυτές τις αυτοκινητοπομπές «νόμιμους στόχους» στον πόλεμο. Πέραν της γνωστής απόφασης του Αμερικανού προέδρου για την μη ανάμειξη στον πόλεμο, εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε η Ρωσία να σύρει σε αυτόν τον πόλεμο τους Δυτικούς.

Η απόφαση στο ερώτημα δεν είναι γνωστή και φαντάζομαι ότι θα απαντηθεί στην πράξη: Και το πιο πιθανό είναι ότι οι Δυτικοί δεν θα απαντήσουν. Η απόφαση τους είναι να μην αναμειχθούν στρατιωτικά σε αυτόν τον πόλεμο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η επικεφαλής για τον Αφοπλισμό στα Ηνωμένα Έθνη διέψευσε τους ισχυρισμούς της Μόσχας για τα χημικά και βιολογικά εργοστάσια. Δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία: ότι η Ουκρανία διαθέτει πρόγραμμα βιολογικών και χημικών όπλων.

Θυμίζουμε ότι είχαμε διπλωματική μάχη την Παρασκευή στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι οι δηλώσεις της κ. Izumi Nakamitsu, έγιναν εν μέσω ενός πολέμου πληροφοριών μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των δυτικών εθνών. Την Παρασκευή, ο πρεσβευτής της Ρωσίας κατηγόρησε χωρίς πραγματικά στοιχεία τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνωμοσία που περιλαμβάνει εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν προωθήσει παρόμοιους ισχυρισμούς από την έναρξη του πολέμου. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς, τους οποίους ο πρόεδρος Ζελένσκι, ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά.

Η κ. Nakamitsu είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη «δεν γνώριζαν κανένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων» και ότι η Ουκρανία και η Ρωσία υπέγραψαν και οι δύο μια σύμβαση του 1972 που απαγορεύει την έρευνα, την ανάπτυξη και την αποθήκευση βιολογικών όπλων.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του Open και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου